Na trhu je viacero čiptuningových firiem. Aké konkurenčné výhody ponúkate pre Slovenského zákazníka?

Výhodou je úprava softwaru (SW), ktorý je aktuálny pre upravované vozidlo. Každý SW je teda originálom, určeným pre konkretný motor. SW vieme kedykoľvek vrátiť do pôvodného nastavenia. Je za nami 18 rokov praxe a niekoľko rokov vývoja. Zákazník si výkon po úprave môže zmerať na najmodernejšej výkonovej stolici na Slovensku - v Dubnici nad Váhom vo firme BRP Top. Tá je naším profesionálnym partnerom a úspešne s ňou spolupracujeme. Zákazník vždy vie, za čo platí! Často sa nám stáva, že kontrolujeme a dodatočne opravujeme SW riadiacej jednotky po neprofesionálnych úpravách. V ČR sme dokonca získali homologizáciu pre náš software. To je výrazný prielom v segmente čiptuningu.

Kde úprava softwaru riadiacej jednotky prebehne? Musím prísť k vám na pobočku alebo existujú aj iné možnosti?

Na Slovensku máme k dispozícií partnerskú sieť servisov, kde si môžete dať spraviť úpravu. Taktiež vám pomôže náš obchodný zástupca pre Slovensko. V neposlednej rade máme aj dvoch mobilných technikov. Upraviť motor vieme kdekoľvek, aj v obývačke u zákazníka ;)

Aké sú rozdiely medzi čiptuningom na pobočke a „u mňa doma?“

Postup je vždy rovnaký, v tomto prípade netreba mať obavy. Vždy sa načíta originálny SW, technik ho pošle na úpravu a upravený SW nahodí do riadiacej jednotky. Pokiaľ upravujeme na pobočke, auto odbrzdíme na valcovej skúšobni výkonu pred a po čiptuningu.

Aké služby zahŕňa prvotná cena za čiptuning? Poskytujete nejaké formy zliav?

Služieb v „cene“ je veľmi veľa. Spomeniem napríklad využitie nášho technika, diagnostika vozidla, zmeranie na výkonovej stolici a záruka. Zľavy a rôzne akcie pravidelne zverejňujeme na web stránke alebo na FB profile. Ohľadom služieb a zliav môžete kontaktovať obchodného zástupcu pre Slovensko.

Zhoršia sa po úprave emisie motora? Prejdem na emisnej kontrole?

Nezhoršia! Naše úpravy su v ČR homologované Ministerstvom dopravy a TÜV SÜD. Splňujú tým potrebné normy a nie je dôvod sa báť zhoršenia hodnôt emisií.

Ak chcem lepšiu spotrebu paliva a na výkone mi až tak nezáleží, máte riešenie?

Aj títo zákazníci si u nás prídu na svoje. Vďaka optimalizácií riadiacej jednotky a priebehu výkonu, ktorý vieme presunúť do nižších otáčok ušetríte palivo. Motor vám dovolí radiť vyšší prevodový stupeň v nižších otáčkach a tým klesá spotreba.

Mám atmosféricky motor a chcel by som z neho dostať viac koní, popr. znížiť spotrebu. Prídem si u vás na svoje? Aké sú špecifiká čipovania takého motora?

Úprimne povedané, tu si veľa muziky neužijete. Samozrejme, aj tieto motory vieme upraviť, počítajte však s navýšením výkonu max 8%. Pri atmosférických motoroch je málo činiteľov, ktoré sa dajú upraviť. Napriek tomu, krútiaci moment vieme posunúť do nižších otáčok. Motor zaberá lepšie z nižších otáčok. Zníženie spotreby v tomto prípade nezaručujeme. U prepĺňaných motorov je oveľa viac možností pre úpravu.

Dostanem aj graf z valcovej skúšobne výkonu pred a po úprave?

To je samozrejmosťou. Navyše, vysvetlíme vám a doporučíme spôsob radenia, vzhľadom na  priebeh krútiaceho momentu v závislosti od otáčok motora.

Povedzme, že vlastním nové auto v záruke. Chcem ho načipovať, ale nestratiť pri tom továrnu záruku. Ponúkate riešenie?

Ako jedna z mála firiem ponúkame poistenie továrnych záruk. Cena sa určuje podľa dĺžky továrnej záruky a pokrytia škodovej udalosti. Poistenie preberá záväzok v prípade straty továrenskej záruky a vy máte o starosť menej.

Musím auto, resp. motor na čiptuning pripraviť? Alebo sa o všetko postaráte vy?

Nemusíte nič riešiť, nechajte to na nás. Auto si preveríme diagnostikou a zohľadníme aj kilometrový nájazd a opotrebenie. Podľa toho pripravíme SW priamo pre konkrétny motor.

Ako mám postupovať v prípade, že chcem vrátiť pôvodné nastavenie riadiacej jednotky? Je táto služba v prvotnej cene?

Stačí zavolať obchodného zástupcu, alebo požiadať partnerský servis, ktorý vám spravil čiptuning. Nahratie pôvodného SW je zdarma, nič navyše platiť nebudete.

Vybral som si čiptuning od Xtuning. Ako vás mám kontaktovať a dohodnúť realizáciu úpravy?

Jednoducho ...na www.xtuning.cz je kontakt na zástupcu pre Slovensko. Druhou možnosťou je v prehľade partnerov vybrať úpravcu podľa vašej lokality.  Zákazníci zo Slovenska pribúdajú veľmi rýchlo, preto chystáme nový slovenský web.