Hodinová vytrvalosť

Richard musel byť iste rád, keď zistil, že sa bude môcť zúčastniť VC Slovenska aj v roku 2018. Dátum nekoliduje s primárnym šampionátom tímu Šenkýř Motorsport, International GT Open. V ňom preteká český tím spoločne s Rišom a vozidlom BMW M6 GT3. Z podujatia v belgickom SPA si Rišo odniesol pohár za druhé miesto, avšak v oboch pretekoch bol v hre o víťazstvo. 

Domáci okruh však nemá tak najazdený, ako by sme si mysleli. Jazdil tu iba dvakrát, a to dokonca ešte v roku 2012 a potom na minuloročnej Veľkej Cene SR. Do 2-hodinových vytrvalostných pretekov nastúpi sám. Po minuloročnom predstavení s BMW Z4 GT3 teraz presedlal do novšej, jemu dobre známej M6 GT3. Práve na VC Slovenska 2017 sa začala úspešná spolupráca s tímom Šenkýř Motorsport. S BMW M6 GT3 sa bude Rišo hodinu biť o víťazstvo s viac ako 20tkou ďalších pilotov vrámci prvej časti vytrvalostných pretekov FIA CEZ. Šprintové preteky, ktoré sú súčasťou FIA CEZ, pôjde český pretekár Jakub Knoll.

Toto je BMW M6 GT3, ktoré bude po trati vodiť Rišo Gonda.

Dnes prebiehajú posledné prípravy pred oficiálnym štartom pretekov a zajtra (v piatok) sa už jazdia prvé oficiálne tréningy a kvalifikácia. Štart samotných dvojhodinových pretekov je naplánovaný na samotný záver sobotného programu. O 17:40 odštartujú a ak pôjde všetko hladko, o 20:40 by mali preteky skončiť. Dúfajme, že s Rišom na popredných priečkach. Nebojte sa, ak prídete na okruh kedykoľvek, čaká na vás bohatý program. Okrem vrcholných športiakov kategórie GT3, GT4 so značkami ako Porsche, BMW, Ferrari a Lamborghini sa môžu diváci tešiť aj na formulové monoposty a tesné preteky cestovných vozidiel. Predpoveď hlása krásne počasie a určite nebude problém dostať od Riša autogram!

“Velká Cena Slovenskej republiky je najväčšie domáce podujatie a pre mňa s tímom Šenkýř Motorsport to bude presne jeden rok, ako sme naštartovali úspešnú spoluprácu. Preto sa na víkend, trať, množstvo fanúšikov a priateľov prirodzene veľmi teším. Slovakiaring je veľmi špecifická trať a náročná na pneumatiky, preto sa budeme snažiť adaptovať s BMW M6 GT3 čo najskôr a kvalifikáciou ju postaviť na dobré štartové miesto. Je skvelé, že tu bude množstvo veľkých GT3-jek, ale aj pohárových áut ako Lamborghini Super Trofeo, ktoré sú na rovinkách extrémne rýchle. Určite to bude zaujímavo premiešané, ale odhadnúť komu to bude vyhovovať najviac budeme môcť až po tréningoch. Verím, že si to tu poriadne užijeme,“ povedal pred víkendom natešený Richard Gonda.