Aktuálne je na trhu už tretia generácia BMW X6, ktorú automobilka predstavila verejnosti v roku 2019. Ponuka X6 je naozaj pestrá, nakoľko v nej nájdeme ako dieselové verzie, tak aj benzínové varianty a dokonca aj vrcholné verzie M a M Competition. Nami testovaný model niesol označenie xDrive30d. Pod kapotou sa teda ukrýval 3,0-litrový dieselový 6-valec, ktorý ponúka 210 kW (286 k) a 650 Nm krútiaceho momentu. Napriek tomu, že auto váži až 2 260 kg, na 100 km/h zrýchli za veľmi slušný čas, a to 6,1 sekundy.  

BMW X6 tretej generácie je postavené na platforme CLAR, pričom vpredu disponuje lichobežníkovým zavesením a vzadu 5-prvkovým zavesením. Už samotný názov auta (X6 xDrive30d) napovedá, že nechýba ani pohon všetkých kolies. Ten ovláda elektronicky riadená viaclamelová medzinápravová spojka, ktorá variabilne rozdeľuje hnaciu silu medzi prednú a zadnú nápravu. Systém xDrive zároveň preferuje zadnú nápravu a to v pomere 40:60 (predok:zadok). Pohon taktiež spolupracuje s dynamickou kontrolou stability DSC, pomocou ktorej dokáže znížiť pretáčavosť alebo nedotáčavosť vozidla, a to presmerovaním vyššieho krútiaceho momentu buď na predné alebo zadné kolesá. K dispozícii je aj balík xOffroad, ktorý v závislosti od zvoleného režimu (piesok, skaly, štrk alebo sneh) lepšie prispôsobí pohon všetkých kolies danému povrchu. 

6/6 hviezdičiek

BMW X6 xDrive30d 4x4 test podľa očakávaní zvládlo na plný počet hviezdičiek, navyše s fantastickým reakčným časom, ktorý bol celkovo len 6,02 sekundy. V priemere tak na jednu skúšku potrebovala X6 len 1,003 s a svojím výkonom sa radí do TOP 10 nášho rebríčka. BMW X6 prakticky nie je čo vytknúť. V normálnom režime zvládla všetky skúšky do 1,16 s a odnáša si tak skvelý výsledok. Pre porovnanie, dieselový Mercedes GLE Coupe zvládol náš 4x4 test veľmi obdobne, teda 6 zo 6 hviezd s časom 6,46 s.