Oproti minulému roku organizátori mierne upravili časový harmonogram, zrušili ranný platený extra tréning, ale voľný tréning pre každú skupinu predĺžili z 20 minút na polhodinu. Upravili aj rozdelenie do tried, skupina STC zostala bezo zmien, v skupine BTC pridali samostatnú triedu pre autá špecifikácie GT3 a v skupine CUP teraz jazdia iba Mazdy MX-5 Cup.

Skupina STC (Small Touring Cars)

V skupine STC štartovali autá s objemom do 1600 cm3, do 2000 cm3 s hmotnosťou nad 1000 kg a autá do 3000 cm3. Mokrú kvalifikáciu na prvé preteky najlepšie zvládol Martin Ryba na Renaulte Clio, ktorý zajazdil čas 2:33,659. Na štarte vedľa neho stál Michal Malíček tiež na Renaulte Clio, ten bol ale o čosi pomalší, jeho kvalifikačný čas bol 2:37,446. Pretekári štartovali do pretekov s inými podmienkami, trať pomaly osychala a dopredu sa tlačili silné trojlitre. Cieľom prešiel ako prvý Peter Žáček na BMW M3-CSR 3,0 E36, ktorý vyhral preteky aj triedu do 3000 cm3. Druhý v tejto triede skončil Marián Polónyi na BMW 135i GTR a tretí Petr Kochta na BMW 135i. Medzi dvojlitrami s hmotnosťou nad 1000 kg bol najrýchlejší Michal Malíček na Renaulte Clio, druhé miesto obsadil Tomáš Horák na Honde Civic a tretie Vojtěch Chaura na BMW E30. V triede do 1600 cm3 zvíťazil Igor Végh na Honde CRX, druhé miesto vybojovala Veronika Vanyová na Lotuse Elise a tretí prešiel cieľom Zdeněk Sýkora na Honde CRX.

V Brne odštartoval Slovenský Okruhový Pohár

Martin Ryba na Renaulte Clio

Cez obednú prestávku znova napršalo, a tak aj druhú kvalifikáciu odjazdili pretekári na mokrom povrchu. Najrýchlejším bol opäť Martin Ryba na Renaulte Clio s časom 2:34,976. Vedľa neho štartoval znova Michal Malíček tiež na Renaulte Clio, ktorý dosiahol čas 2:36,343. Preteky však nemali hladký priebeh, po kolízii Martina Rybu a Mariána Rajnohu ich museli ukončiť predčasne už po 4 kolách. Víťazom pretekov i triedy do 3000 cm3 sa stal Peter Žáček na BMW M3-CSR E36, druhý medzi trojlitrami skončil Marián Polónyi na BMW 135i GTR a tretí Petr Kochta na BMW 135i. V dvojlitroch vyhral Michal Malíček na Renaulte Clio, druhé miesto obsadil Vojtěch Chaura na BMW E30 a tretie Tomáš Horák na Honde Civic. V triede do 1600 cm3 zvíťazil Igor Végh na Honde CRX, o druhé vybojovala Veronika Vanyová a tesne za ňou prešiel cieľom tretí Ivan Lexa, obaja na Lotusoch Elise.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Skupina CUP

V skupine CUP túto sezónu uvidíme Mazdy MX-5 Cup. Prvú kvalifikáciu išli pretekári na mokrom povrchu a stihla ich aj krátka prehánka. S ťažkými podmienkami sa najlepšie vyrovnal Lukáš Koník, ktorý sa zabezpečil pole position časom 2:58,409. Samuelovi Moskálovi ušlo prvé miesto len veľmi tesne, zajazdil čas 2:58,498. V pretekoch už bola ideálna stopa suchá, ale všade okolo bola trať ešte mokrá, čo robilo predbiehanie náročným. V prvom kole sa mimo trate ocitol Samuel Moskál, prepadol sa až na koniec štartového poľa a hoci je veľmi rýchly, špicu pretekov už nedobehol. Preteky vyhral Lukáš Koník, tesne za ním prešiel cieľom druhý Ján Žgravčák a tretie miesto obsadil Rastislav Szalay.

V Brne odštartoval Slovenský Okruhový Pohár

MX-5 Cup 5 minút pred štartom

Aj druhá kvalifikácia MX-5 Cupu sa išla za mokrých podmienok, najrýchlejší bol tentokrát Ján Žgravčák s časom 2:57,790. Druhé miesto na štarte vybojoval časom 2:58,015 Lukáš Koník. Do druhých pretekov už jazdci odštartovali na suchej trati a teda mohli ísť naplno. Preteky suverénne vyhral Samuel Moskál s náskokom 5,5 s. O druhé miesto pretekári zviedli tuhý boj. Druhú priečku nakoniec obsadil Lukáš Koník a tretiu tesne sa ním Ján Žgravčák.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Skupina BTC (Big Touring Cars)

V skupine BTC jazdia autá s objemom do 3500 cm3, nad 3500 cm3, autá špecifikácie GT3 a otvorené autá. Aj títo pretekári odjazdili prvú kvalifikáciu na mokrom povrchu. Najrýchlejší bol Libor Neckař na placke Ligier JS53 s časom 2:14,585, druhú pozíciu na štarte vybojoval Bronislav Formánek na Lamborghini Gallardo SuperTrofeo s časom 2:14,981. Pretekov sa zúčastnil aj Miro Konôpka, ktorý podujatie zobral ako predsezónne testovanie a vzdal sa pozície v oboch pretekoch, hoci obidva vyhral. Na prvom mieste v triede nad 3500 cm3 teda skončil Bronislav Formánek na Lamborghini Gallardo SuperTrofeo, druhé miesto obsadil Milan Galáš na Porsche 991 GT3 Cup a tretie Radek Hort na Porsche 911 GT3 Cup. V triede do 3500 cm3 bol najlepším Jiří Procházka na BMW M3 GTR E36, druhý prešiel cieľom Otto Svoboda na BMW 3,2 a tretí Karel Kováč na BMW Z3M Coupe. Triedu otvorených áut vyhral Miroslav Šimon na KTM X-Bow, druhé miesto obsadil Libor Neckař na Ligier JS53 a tretie Andreas Hasler na Radical SR4. V triede GT3 zvíťazil Petr Vencálek na BMW Z4 GT3 a druhé miesto získal Rudolf Machánek na Mercedese AMG GT3.

V Brne odštartoval Slovenský Okruhový Pohár

Libor Neckař a Ligier JS53

Aj druhá kvalifikácia bola mokrá, najrýchlejším pretekárom s časom 2:15,251 bol Miro Konôpka na Lamborghini Huracan ST 5200, vedľa neho stál na štarte Bronislav Formánek na Lamborghini Gallardo SuperTrofeo s časom 2:18,725. Preteky sa ušli na suchej trati. Prvé miesto v triede nad 3500 cm3 obsadil Bronislav Formánek na Lamborghini Gallardo SuperTrofeo, druhý bol Radek Hort na Porsche 911 GT3 Cup a tretí Milan Galáš na Porsche 991 GT3 Cup. V triede do 3500 cm3 zvíťazil Jiří Procházka na BMW M3 GTR E36, druhý skončil Otto Svoboda na BMW 3,2 a tretí Karel Kováč na BMW Z3M Coupe. Triedu otvorených áut vyhral Libor Neckař na Ligier JS53, druhé miesto získal Radim Havlík na KTM X-Bow a tretie Miroslav Šimon tiež na KTM X-Bow. V triede GT3 zvíťazil Petr Vencálek na BMW Z4 GT3, druhé miesto obsadil Dennis Waszek na Ferrari F430 GT3 a tretie Rudolf Machánek na Mercedese AMG GT3.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Kompletné výsledky ako aj fotogalériu z prvých pretekov WMT.sk Day nájdete na stránke www.okruhy.sk. Slovenský Okruhový Pohár pokračuje 4. mája 2017 na maďarskom okruhu Pannonia Ring druhým podujatím Digmia Day.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov