Skupina STC (Small Touring Cars)

V skupine STC štartujú autá s objemom do 1600 cm3, do 2000 cm3, do 3000 cm3 a autá TCR. Mokrý tréning však znamenal, že niekoľko jazdcov skončilo v hodinách alebo mimo trať. V prvej kvalifikácii ukázal svoje skúsenosti Július Konček, ktorý si časom 2:39,305 zabezpečil pole position. Július Konček na Vauxhall Vectra STC ovládol aj prvé preteky i svoju triedu do 2000 cm3 s priepastným náskokom 2 minúty 40 sekúnd. Druhý v triede do 2000 cm3 skončil Ondrej Szilágyi na Alfa Romeo 147 a tretie miesto získal Miroslav Ščibravý na Honde Civic Type-R. V triede do 1600 cm3 zvíťazil Igor Végh na Honde CRX pred Veronikou Vanyovou na Lotuse Elise. Triedu do 3000 cm3 vyhral jej jediný zástupca, Arpád Viszokay na BMW 325. V triede TCR vybojoval prvé miesto Michal Makeš na Renaulte Clio Cup a druhý skončil David Starý na BMW M3 E36.

Slovenský Okruhový Pohár na Slovakia Ringu poznačil dážď

Skupina STC sa radí na štart

Aj poobedňajší program skupiny STC bol zmoknutý. V kvalifikácii bol opäť najrýchlejší Július Konček na Vauxhall Vectra STC, tentokrát s časom 2:34,555. Preteky však vyhral Michal Makeš na Renaulte Clio Cup z triedy TCR, druhý v tejto triede skončil David Starý na BMW M3 E36. V triede do 3000 cm3 sme videli len jedného pretekára, ktorý sa stal aj víťazom, bol to Arpád Viszokay na BMW 325. Najobsadenejšiu triedu skupiny STC, do 2000 cm3 vyhral Andrej Szilágyi na Alfa Romeo 147, druhé miesto vybojoval Marián Rajnoha na Honde Civic Type-R a tretie miesto získal Gábor Majer na Seate Leon II. V triede do 1600 cm3 vyhral Veronika Vanyová na Lotuse Elise. Po pretekoch skupiny STC zostala celá trať znečistená olejom, čo ovplyvnilo popoludňajší program ostatných skupín.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Skupina CUP

aV skupine CUP jazdia autá seriálu Inter Cars MX-5 Cup, na Slovakia Ringu ich štartovalo hneď 12. V prvej kvalifikácii získal pole position Rastislav Szalay s priepastným rozdielom 5 s a časom 3:00,503. Prvé preteky boli mokré a hneď v prvom kole sa šmýkalo jedno radosť, niektorí skončili aj mimo trate. Napínavé preteky nakoniec vyhral Rastislav Szalay, druhé miesto vybojoval Lukáš Koník a tretie Jan Filip Honzík.

Slovenský Okruhový Pohár na Slovakia Ringu poznačil dážď

Skupina CUP, prvý rad Jan Filip Honzík, Rastislav Szalay

Popoludňajšiu kvalifikáciu vyhral Jan Filip Honzík s časom 3:00,350. Druhé preteky skupiny CUP poznačil olej na trati z pretekov STC. Osadenstvo Slovakia Ringu sa snažilo situáciu vyriešiť. Štart sa však odkladal, na skúšku bezpečnosti trate vyšli postupne zavádzacie vozidlo a Rastislav Szalay s Lukášom Koníkom. Potom na rozprave jazdcov sa rozhodlo, že preteky predsa len odštartujú, ale s dvom zavádzacími kolami a na 15 minút. Druhé preteky vyhral Rastislav Szalay, druhé miesto vybojoval Jan Filip Honzík a tretie Roman Rosina.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Skupina BTC (Big Touring Cars)

Do skupiny BTC sú zaradené autá s objemom do 3500 cm3, nad 3500 cm3, špeciály GT3 a otvorené autá. Hneď vo voľnom tréningu sme boli svedkami na strašnej nehody, na cieľovej rovinke sa roztočil a narazil do bariér jediný zástupca otvorených áut. Prvú kvalifikáciu vyhral Jiří Procházka na BMW M3 GTR s časom 2:31,173. V pretekoch bol najrýchlejší rovnako Jiří Procházka, ktorý tak vyhral aj triedu do 3500 cm3, druhý v tejto triede skončil Milan Valášek na Ginette G50 a tretí Radim Adámek na BMW M3 E36 GTR. Triedu nad 3500 cm3 vyhral Martin Bohm na Ginette G55 GT4, druhé miesto vybojoval Radek Hort na Porsche 911 GT3 Cup a tretie Boleslav Waszek na Lamborghini Huracan ST Evo. V triede GT3 sme videli len Rudolfa Machánka na Mercedese AMG GT3, ktorý GT3-ky aj vyhral.

Slovenský Okruhový Pohár na Slovakia Ringu poznačil dážď

Ani veľkým autám sa dážď nevyhol

Aj druhú kvalifikáciu vyhral Jiří Procházka, tentokrát s časom 2:23,465. Druhé preteky boli rovnako ako pri skupine CUP skrátené na 15 minút. Víťazom popoludňajších pretekov sa stal opäť Jiří Procházka na BMW M3 GTR, ktorý vyhraj aj triedu do 3500 cm3, druhý v tejto triede skončil Radim Adámek na BMW M3 a tretí Attila Danko na BMW M3 GT. V triede nad 3500 cm3 zvíťazil Radek Hort na Porsche 911 GT3 Cup, druhé miesto získal Jiří Hanák na BMW M3 a tretí prešiel cieľom Roman Kolařík na Porsche 911 GT3 Cup. V triede GT3 znova štartoval len Rudolf Machánek na Mercedese AMG GT3, ktorý svoju triedu aj vyhral.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Kompletné výsledky ako aj fotogalériu z 3. kola Slovenského Okruhového Pohára nájdete na stránke www.okruhy.sk. Slovenský Okruhový Pohár navštívi 4. augusta 2018 nový poľský okruh Silesia Ring.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov