Toyota pri vývoji Supry úzko spolupracovala s BMW. Avšak verejnosti sa zdá byť výkon 250 kW (340 k) z 3-litrového preplňovaného radového šesťvalca ako nedostatočný. Špekuluje sa preto, že by Supra do budúcna mohla dostať nový motor od BMW s označením S58 a výkonom takmer 500 koní. 

 

Magazín Autocar spravil rozhovor so šéfom divízie BMW M, Markusom Flaschom, kde sa porozprávali aj o téme: motor BMW v Toyote. Nový 3-litrový šesťvalec twin-turbo (S58) z dielne BMW dostane okrem X3 M a X4 M aj nová M3-ka. Je tu však šanca, že sa objaví aj v Supre?

"Zatiaľ sme nevytvorili žiadnu ponuku pre Toyotu na dodávku našich motorov, a pokiaľ viem, ani sme žiadnu ponuku neobdržali. Ale je to zaujímavý nápad, aj keď nateraz skôr nereálny. Avšak nikdy nehovorím nikdy,“ - Markus Flasch.

Myslím, že viacero nadšencov Supry by vyšší výkon privítalo. Takmer 500 koní by pritiahlo na Supru ešte viac pozornosti, no podľa Flascha je to aktuálne nepravdepodobné, nakoľko motor S58 je stále novinkou.

„Máme pravidlo, že neponúkame motory z divízie M tretím stranám, pretože ich považujeme za najsilnejšiu stránku našich vozidiel. Bolo by to náročné rozhodnutie, predovšetkým keď je motor S58 ešte taký nový. Pre veľa ľudí z tímu by bolo náročné prijať to. Prečo by sme ho predali skôr, než by sme dostali šancu použiť ho vo všetkých modeloch, v ktorých plánujeme?“ dodal Flasch.

Aj keď Flasch nateraz vylúčil spojenie motoru S58 od BMW a Toyoty Supra, iskričku nádeje dáva veta: „I’d never say never“. Bude teda zaujímavé sledovať, ako bude spolupráca Toyoty a BMW pokračovať.