„Už keď sme tvorili kalendár na aktuálnu sezónu, tak sme mysleli na možnosť, že by sa tam išla 24-hodinovka. Je to pre nás jedinečná príležitosť, pretože veľa okruhov neponúka možnosť pretekať 24 hodín. Po žiadostiach mnohých jazdcov sme z Epilogu urobil 24 hodinové preteky. Tých ostatných sme sa pýtali pomocou dotazníka a potešilo nás, že väčšina odpovedala pozitívne,“ povedala Helen Roukensová, zástupkyňa promotéra, spoločnosti Creventic.

Epilog Brno povýšili z 12-hodinových na 24-hodinové vytrvalostné preteky, ktoré odštartujú 15. októbra 2016 o 12:00.

„Všetci na brnenskom okruhu vložili minulý rok do pretekov veľké úsilie, aby sa vôbec uskutočnil. Po úspechu sa tešíme na tohtoročné preteky. Minulú sezónu sa pretekalo po tme len niekoľko hodín, ale hneď bolo jasné, že Brno sa hodí na 24-hodinovku. Vďaka konštruktívnemu prístupu všetkých zúčastnených sa tak stane,“ zhodnotila Jana Božková, manažérka podnikov FIA na brnenskom okruhu.

Tímy nebudúm nič doplácať

Helen Roukensová ďalej povedala, že tímy, ktoré sa už prihlásili a zaplatili štartovné na pôvodné 12-hodinové preteky v Brne, nebudú nič doplácať. Ostatní budú platiť redukované štartovné, ktoré sa bude pohybovať niekde medzi sumou za 12- a 24-hodinové preteky. Hankook 24H Epilog Brno štartuje 15. októbra 2016 o 12:00.