Československé Le Mans

Na trati dlhej 600 metrov si 12 tímov zmeralo sily za volantom motokár SodiKart RX8 270 GX. Trať je vonkajšia, čiže preteky pokračujú aj s príchodom dažďa a jazdci jazdia na hladkých pneumatikách (slickoch). Rozmary počasia tak skutočne odhalia každú slabinu jazdca. Mladí a divokí štartovali do pretekov z 2. miesta. V kvalifikácii ich pokoril iba brnenský tím Cafi Racing Team. Po štarte v štýle Le Mans sa slovenský tím dostal do čela pretekov. Počasie sa však v deň konania pretekov pokazilo najviac ako len mohlo. Z 24 hodín až zhruba 18 prepršalo.

Aj technika dostala poriadne zabrať.

Excelentné výkony jazdcov prekonali nástrahy pretekov

V náročných podmienkach exceloval ešte stále mladý Simon Súchovský, ktorý je samozvaný špecialista pre mokro. Výborné výkony podával aj zvyšok tímu, tvorený z jazdcov Zdeněk Ošťádal, Marcel Liedl a bratov Tomáša a Braňa Bizubovcov. O manažment jazdcov sa staral Martin Suchovský. Výborne tempo všetkých pilotov sa odzrkadlilo v náskoku niekoľkých kôl. Potvrdzuje to aj najrýchlejšie kolo celých pretekov, ktoré zajazdil Simon Suchovský. Hneď o desatinu za ním bol jeho tímový kolega, Marcel Liedl. So štvorkolovým vedením pred najbližším prenasledovateľom mal tím Young & Wild preteky pod kontrolou, ale potom prišla katastrofa. Počas povinného striedania motokár dostal tím práve tú, ktorá mala pomalý defekt. To spôsobovalo výraznú stratu (až 2 sekundy na kolo) a vedenie prevzal konkurenčný tím Cafi Racing Team. Po opätovnej výmene motokáry sa však jazdci pustili do stíhacej jazdy a za minimálny čas si po tvrdom súboji vedenie zobrali späť.

Aj napriek náročnosti pretekov si nikto z tímu nedovolil zaspať. Každý podával 110% výkon.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Young & Wild si od tohto momentu kontroloval priebeh pretekov, keď si udržiavali stabilný odstup od Cafi Racing Team. Cieľovú čiaru tak slovenský tím preťal s náskokom 25 sekúnd pred najbližším prenasledovateľom. Na pódiu doplnili Young & Wild tímy Cafi Racing Team a Atelerix Racing. Pretekov sa okrem ostrielaných pretekárov zúčastnili aj juniorskí pretekári. Sebastián Pástor a pre nás známy Michal Vilim, ktorý sa zúčastnil aj motoršportových hier FIA v Ríme.

Za úspešne zvládnutie najnáročnejších motokárových pretekov a podporu je tím Young & Wild vďačný aj partnerom Alcohol Killer, SOOP.sk a ABC Cambelová.