Predstavujeme tím Cafe RacingPredstavujeme tím CAFE RACING

Slovakia Ring je tým pravým miestom pre Seat Leon SuperCopa

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

CAFE RACINGu robí pretekanie nesmiernu radosť, s pohodou a úsmevom na tvári ukazujú svoju vášeň pre pretekanie, všetko v pokojnom štýle Coffee and Gentlemen, kde je podstatné mať dobrý pocit z jazdy a vychutnať si všetko, čo k pretekaniu patrí. Vedia podať pomocnú roku, keď je treba, tvoria malú komunitu v motoršporte a užívajú si atmosféru pretekov. Čomu sa teda venujú? Azda najzaujímavejšie sú vytrvalostné preteky Slovenského Okruhového Pohára Endurance. Ďalším v poradí je autoslalom a nesmieme zabudnúť ani na najdostupnejšiu formu motoršportu v podobe halových motokár.

Členovia Cafe Racing

Predstavme si pretekárov tímu. Najviac motoršportových skúseností má Kristián Lovász. Pravidelne štartuje autoslalomoch, kde patrí medzi špičku, v roku 2015 vyhral triedu a získal absolútne 4. miesto v Československom Autoslalome. Kristián je doma aj halovej motokáre, má za sebou vytrvalostné 12 a 24-hodinovky v Hodoníne, okrem toho 24-hodinovku v belgickom Eupene, či v pretekoch IIKC.

Peter Michač priniesol do tímu CAFE RACING ďalšie skúsenosti z halových motokár. Nazbieral niekoľko pódiových umiestnení majstrovstvách Maďarska jednotlivcov, štartoval na prestížnych pretekoch International Indoor Kart Cup i na 24-hodinových vytrvalostných pretekoch motokár v Hodoníne. V seriáli 3-hodinových vytrvalostných pretekoch Fibo Karting získal v roku 2015 celkové 2. miesto a v roku 2017 vyhral.

 

Predstavujeme tím CAFE RACING

Ďalším členom CAFE RACING je Marco Čambálik. Venuje sa halovým motokáram a štartuje na pretekoch majstrovstiev Slovenska. Pravidelne finišuje na pódiových umiestneniach. To sa odzrkadlilo aj na celkových výsledkoch, kde v rokoch 2015 a 2016 skončil na 3. mieste a aktuálnej sezóne mu patrí top 3 jazdcov MSR a čakajú ho ešte tri podujatia.

Halové motokáry sú výborný prvý krok k motoršportu. Tak sa k pretekaniu dostal aj Marek Valigura, má za sebou niekoľko štartov v maďarských majstrovstvách. V roku 2015 vyhral seriál vytrvalostných 3 hodinových pretekov Fibo Karting a túto sezónu skončil na 2. mieste. V aktuálnom hodnotení Sprint Cupu Fibo Karting mu patrí 1. miesto.

Predstavujeme tím CAFE RACING

Pretekárske autá

CAFE RACING chce rozšíriť obzory pretekárov, na to však potrebuje aj techniku. Tím si pripravuje autá vo vlastnej dielni, no bez podpory rodiny, partnerov a priateľov by to nešlo, za čo sú im nesmierne vďační. Pozrime sa teda, na čom okrem halových motokárach ich môžeme vidieť. Majú v garáži okruhový špeciál určený na vytrvalostné preteky Seat Leon SuperCopa. Ide o továrensky postavené auto, ktoré poháňa 2,0 litrový TDI štvorvalec. Ten ponúkne 240 k a 500 Nm. Leon má plne nastaviteľný podvozok, brzdy AP Racing a nechýba ani samosvorný diferenciál.

Predstavujeme tím CAFE RACING

Seat Leon SupeCopa tímu CAFE RACING

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Druhým veľmi zaujímavým kúskom tímu CAFE RACING je slalomový Peugeot 205 GTI. Špeciál je maximálne odľahčený a poháňa ho upravený 1,9 litrový atmosférický 4-valec. Samozrejmosťou je pretekársky nastaviteľný podvozok. S nízkou hmotnosťou a poriadnou porciou výkonu patrí 205 GTI k najrýchlejším slalomovým autám na Slovensku. Na naberanie prvých skúseností so slalomom by to bola až príliš, na to slúži Peugeot 206 GTI.

Predstavujeme tím CAFE RACING

Slalomový špeciál Peugeot 205 GTI

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sezóna 2017

CAFE RACING už urobil prvý krok, Kristián Lovász a Peter Michač štartovali so Seatom Leon SuperCopa na vytrvalostných pretekoch SOP Endurance. Mali to veľmi dobre rozbehnuté a v štartovom poli patrili rýchlostne medzi špičku. Boli na výbornom absolútnom treťom mieste, no pre technické problémy museli preteky predčasne ukončiť.

Predstavujeme tím CAFE RACING

Peter Michač v kokpite Seatu Leon SuperCopa

Kristián Lovász túto sezónu štartuje s Peugeotom 205 GTI na rôznych slalomových podujatiach. Napríklad na pretekoch SlalomShow v Dlhej vybojoval 2. miesto, alebo na Československom Autoslalom v Dlhej získal 1. miesto absolútne.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Pretekári tímu CAFE RACING si skúšajú aj pre nich nové disciplíny, napríklad Marek Valigura štartoval na svojom prvom slalom na SlalomShow v Dunajskej Strede a Marco Čambálik absolvoval svoj slalomový debut na SlalomShow v Dlhej. Pre Marca i Mareka to bola nové skúsenosť popri tom, ako jazdia majstrovstvá Slovenska v halových motokárach.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sezóna tímu CAFE RACING je už rozbehnutá, chalani štartujú v SOP Endurance, môžeme ich vidieť aj na pretekoch Československého Autoslalomu, či SlalomShow a nesmieme zabudnúť ani na rôzne preteky halových motokár. Želáme im veľa športových úspechov. Ako sa im darí môžete sledovať na facebooku CAFE RACING.

Foto: CAFE RACING