Rally Bohemia 2021 sa skladala z dvoch súťažných dní, do ktorých bolo rozdelených 15 rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou cez 150 súťažných kilometrov. Bohemia patrí medzi najväčšie a najznámejšie preteky českej rally a často láka aj pretekárov z iných krajín, ktorých zastúpenie však bolo tento rok o niečo slabšie. Na štarte však ani teraz nechýbali tradičné mená českej rally scény ako Jan Kopecký (Škoda Fabia Rally2 evo), Václav Pech (Ford Focus WRC), Filip Mareš (Škoda Fabia Rally2 evo) či Jan Černý (Škoda Fabia Rally2 evo). 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

1. etapa 

Podujatie odštartovalo mestskou rýchlostkou s dĺžkou len 2,79 km. Aj preto boli rozostupy medzi jazdcami minimálne a prvý štyria na čele s Kopeckým sa zmestili do jednej sekundy. Nasledovala sekcia 4 rýchlostných skúšok ktorým jasne dominoval Václav Pech a všetky štyri vyhral pred Janom Kopeckým a Filipom Marešom. Po danej sekcii tak viedol Pech s náskokom 8,1 sekundy na druhého Kopeckého. Posledné miesto provizórnych stupňov víťazov zatiaľ okupoval Mareš (+22,3 s), nasledoval Černý (+37,0 s) a Dominik Stříteský (+40,0 s), ktorý zažíval svoju premiéru v tíme Škoda Motorsport. 

Čo však čert nechcel, skvelo idúci Václav Pech musel pred RS6 odstúpiť pre technickú poruchu (konkrétne išlo o problém s hydraulikou). Kopecký tak prišiel o najväčšieho súpera v boji o prvenstvo a nasledovala absolútna „one man show“. Kopecký vyhral zostávajúce 4 rýchlostky 1. etapy a ukončil ju s náskokom 25,3 s pred Filipom Marešom. Na tretej priečke sa po prvom dni nachádzal Dominik Stříteský (+51,5 s), štvrtý bol Jan Černý (+53,2 s) a na pribežnom piatom mieste figuroval Petr Semerád (+1:19,9 s). 

2. etapa 

Druhá etapa nepriniesla žiadne prekvapenie a Kopecký jasne demonštroval, čo znamená slovo dominancia. Vyhral všetkých 6 rýchlostných skúšok druhého dňa a s viac než minútovým náskokom sa tešil z tretieho tohtoročného víťazstva v MČR. O Kopeckom možno hovoriť naozaj len v superlatívoch, nakoľko z 15 erzet na Rally Bohemia ich vyhral až 11, zvyšné štyri boli korisťou Pecha. Skvelým druhým miestom v cieli sa zaskvel Dominik Stříteský, ktorý zažil takmer snový debut v továrenskom tíme Škoda Motorsport. Ten si na domácej súťaži pripísal „double“ a v Mladej Boleslavi tak mohli oslavovať. Pódium doplnil Jan Černý pred Filipom Marešom na 4. mieste. Výborný výkon predviedol aj Bolívijčan Marco Bulacia Wilkinson, ktorý napriek neznalosti miestnych tratí vybojoval celkové piate miesto. 

Výsledky Rally Bohemia 2021

Jan Kopecký tak navýšil svoj náskok na čele šampionátu pred druhým Filipom Marešom. Do konca sezóny ostávajú tri podujatia, pričom nasledujúcim bude legendárna Barum Czech Rally Zlín (27.-29.8. 2021), ktorá sa pôjde aj v rámci Majstrovstiev Európy ERC.