Odišiel príliš skoro

Mladý Francúz zažíval skvelú sezónu. V minulom roku vyhral šampionát GP3 (dnes už F3) a tento rok nastúpil do Formuly 2. Z nej je to do kráľovskej F1 už len krok. Po víťazstvách v Monaku a Francúzsku bol aktuálne v šampionáte na ôsmom mieste. Dokonca bol chránencom tímu Renault. Na pretekársky víkend na legendárnom belgickom okruhu sa tešil. No už po dvoch kolách pretekov došlo na výjazde zo zákruty Raidillonu (vrchol známejšej Eau Rouge) k osudovej nehode.

Po náreze do bariéry ho smolne vymrštilo späť k ideálnej stope. Tam sa mu nemal šancu vyhnúť Juan Manuel Correa, ktorý do neho vrazil v rýchlosti približne 230 km/h. Hubertov monopost roztrhlo na polovice a Corea skončil hore nohami. Bočný náraz je jednoducho najhorší, lebo tam má pilot najmenšiu ochranu. Corea prežil a aktuálne je podľa posledných správ v stabilizovanom stave v nemocnici. Hubert zraneniam podľahol približne hodinu po incidente, teda o 18:35.

Anthoine Hubert mal pred sebou veľkú budúcnosť. Česť jeho pamiatke.

Je to strašná tragédia, pretože nás opustil mladý človek, ktorý toho mal ešte veľa pred sebou. Želáme na diaľku veľa síl jeho rodine a blízkym.

Foto: thesun.com.uk, thescore.com