Tesla vládne technológiám

Spomínaná webstránka zostavila rebríček podľa postrehov až 60 000 majiteľov vozidiel. Celkovým víťazom sa stala inovatívna Tesla, ktorá pravidelne posúva auto do pozície chytrého telefónu. Úroveň spokojnosti majiteľa Tesla predstavuje až 86 %. Je to o to viac pozoruhodné, keďže priemerná úroveň spokojnosti v rebríčku predstavuje 56 %. Na druhom mieste skončil náš obľúbený systém iDrive od BMW. Úroveň spokojnosti dosiahla 80 % a majiteľov okrem dotykovej obrazovky, prekvapivo, potešila aj možnosť ovládania gestami. Táto možnosť nám veru vôbec nevyhovuje. Pódium uzatvára luxusná odnož Hyundai, značka Genesis. Keďže prieskum je z USA, je zrejmé, že v ňom je viacero značiek, ktoré v Európe nie sú v predaji. Všimnite si však posledné miesta v tabuľke. Samé japonské značky. Niečo na tom veru bude, že v ľudia v krajine vychádzajúceho slnka sú iní ako my.

Na opačnom konci rebríčka sa ocitol už spomínaný Lexus, ktorého úroveň spokojnosti dosiahla pri verzii Remote Touchpad  iba 46 % a skončil najhoršie. Iný systém rovnakej značky Remote Touch skončil o niečo lepšie. S 56 % prekonal napríklad Jaguar. Mercedes dostal 58 % a Audi v kombinácii s Virtual Cokcpit dosiahlo 68 %.

Kto má k dispozícii zariadenie s odhryznutým jabĺčkom, určite pozná Apple CarPlay. Ja osobne priznávam, že v aute je to pre mňa takzvaný "must have" a štandardný infotainment v podstate nevyužívam. Zrkadlenie obrazovky na displej auta ponúka vaše obľúbené aplikácie a hudbu po pár sekundách od pripojenia káblom. Tomu zodpovedá aj úroveň spokojnosti na 64 %. Android Auto dostal 58 %.

 Ako ste spokojný s infotainmentom vo vašom aute vy? Dajte vedieť v diskusii.

Zdroj: consumerreports.org