Na obale je uvedené - vyrobené v Rakúsku. Ale je to náš slovenský nápoj, či?

Podľa vyhlášky musíme uvádzať krajinu pôvodu, tj krajinu, kde bol, okrem iného, realizovaný posledný výrobný proces.   Je to však náš originálny slovenský nápoj.  Nakoľko na Slovensku nie je plnička plechoviek pre nealko nápoje, plníme ho u našich susedov. 

Ako vznikol nápad prísť s nápojom tohto druhu? Má to dočinenia so zvýšenou konzumáciou alkoholu v radoch slovenských vodičov?

Nápad vznikol pri posedení môjho otca s jeho kamarátom z detstva, keď si spolu ťažkali, že piť už nezvládajú tak, ako keď boli mladí. Vtedy sme si uvedomili, že každý prejde metabolickou zmenou a my by sme mohli ľuďom pomôcť. Nemysleli sme pritom prvoplánovo na alkohol za volantom. Keďže ALCOHOL KILLER rýchlo odbúrava zvyškový alkohol, môžeme povedať, že prispievame  vyššej bezpečnosti na cetách. Zo skúseností vieme, že ľudia sa chcú zabaviť, no na druhej strane nechcú zbytočne riskovať. 

Ako "AK" funguje? Ako rýchlo a kedy najúčinnejšie?

ALCOHOL KILLER je prírodný nápoj, ktorý pracuje v súlade s našimi metabolickými procesmi. Pracuje v podstate okamžite do 15 minút po jeho užití. Je potrebné mať na pamäti, že odbúravanie alkoholu je individuálne a závisí od mnohých faktorov ako sú pohlavie, vek, zdravotný stav, typ, kvalita a množstvo skonzumovaného alkoholu či skonzumované jedlo. Kofeín napríklad predlžuje prítomnosť alkoholu v organizme, takže tí, ktorí konzumujú alkohol s energy drinkami sa vystavujú jeho dlhodobejším účinkom. ALCOHOL KILLER pomáha vždy. Pre najlepšie účinky je treba dať si jednu plechovku pred spaním  a následne jednu ráno hneď po zobudení.  Samozrejme, je dobré si dať Alcohol Killer aj pred pitím alkoholu, aby alkohol nestúpol hneď do hlavy. 

Ako je dokázané, že “AK" skutočne znižuje hladinu alkoholu v krvi/dychu?

Za tie roky máme za sebou mnohé testovania účinnosti ALCOHOL KILLERu. Prvé oficiálne testovanie sme vykonali na Slovensku, no jeho výsledky neboli pre iné krajiny bohužiaľ relevantné. Veď mnohí ani nevedia, kde Slovensko je. Preto sme dali spraviť v USA  tri klinické testy proti placebu - najskôr z dychu, moču a v roku 2017 aj z krvi. Testy vykonali nezávislé akreditované laboratóriá, ktorých výsledky sú uznané Federálnym súdom USA. Existuje priama korelácia medzi alkoholom v dychu a v krvi. Inými slovami povedané, čo je v krvi musí byť v dychu, a naopak.

Ako je popísaný účinok “AK"? Ako odbúrava alkohol z krvi? Dá sa to uviesť v percentách alebo v promile za nejaký čas?

Klinické testy potvrdili, že ALCOHOL KILLER odbúrava alkohol z organizmu o viac než 40% rýchlešie. Klinické testy z krvi preukázali, že priemerne sa alkohol odbúral až o 62% rýchlejšie. Samozrejme, čím viac alkoholu človek vypije, tým sa predĺžuje aj čas, kedy sa dostane na nulu. 

„Výsledky testov ukazujú, že konzumácia nápoja Alcohol Killer ihneď po požití alkoholických nápojov viedla k významnému zníženiu hodnôt obsahu alkoholu v krvi (62% po 60 minútach po požití 2 nápojov Alkohol Killer).“ Naga V. Naidu PhD., NRCC-TC;  Scientific Lab Director Ohio River Laboratories, Texas, USA, 2017

Koľko plechoviek musím vypiť, aby som bol na nule a mohol s kľudným svedomím sadnúť za volant?


Na lepšie pochopenie času, za ktorý sa odbúra alkohol z nášho organizmu, sme na našej webovej stránke vytvorili alkoholovú kalkulačku. Tam je pekne vidieť, aké su rozdiely medzi alkoholovým metabolizmom muža a ženy, ako ovplyvňuje konzumácia rôznych druhov alkoholu promile a čas, ktorý je potrebný na jedo detoxikáciu. Táto kalkulačka nie je presná, lebo odbúravanie alkoholu ovplyvňuje mnoho rôznych faktorov. Má byť len indikatívna, aby si ľudia uvedomili, že alkohol nezmizne z nášho tela šibnutím čarovného prútika, ale trvá to nejaký čas. Prvým pozitívnym krokom je to, aby nepodceňovali danú situáciu a nesadli za volant intoxikovaný. Alkohol znižuje reakčný čas vodiča, jeho koncentráciu, koordináciu tela a v neposlednom rade aj prináša únavu. 

https://www.alcoholkiller.com/sk/kalkulacka/

Dá sa účinok “AK” na organizmus sčítavať konzumáciou väčšieho množstva nápojov “AK" po sebe? Alebo je to rovnaké ako s vitamínom C, že telo si vezme len čo môže a zbytok vylúči bez úžitku?

Nie je to však lineárne. Pri konzumácii väčšieho množstva alkoholu pomôže si dať aj viac nápoja. Ale preháňať to netreba. Dôležité je uvedomiť  si, že telo sa musí postupne vysporiadať s daným množstvom alkoholu. To nejde za okamih. Ako to pomenoval môj anglický priateľ, počas dlhšieho spoločenského večera je vhodné si dať medzi drinkami pauzu a jedného “múdreho muža”, teda ALCOHOL KILLER, a potom sa dá pokračovať v zábave. Ak to človek preženie, tak určite je namieste, ako som už spomínal, dať si ešte jedného Killera pred spaním a jedného po prebudení. Tak sa telo môže počas noci správne detoxikovať a regenerovať. S veľkou pravdepodobnosťou nestrávite nasledujúci deň nekoncentrovaný v nepríjemných bolestiach  (tzv hangover).

Slováci poznajú viacero "zaručených" babičkiných receptov a odporúčaní, ako alkohol z tela dostať rychlejšie. Funguju aspoň niektoré?

Tie recepty nie sú na rýchlejšie odbúravanie alkoholu z tela, ale na zmiernenie nežiadúcich účinkov na druhý deň, tj. žalúdok na vode, nevoľnosť, bolesť hlavy a iné. Niektoré naozaj dokážu zmierniť následky. No ALCOHOL KILLER pomáha nielen odstraňovať nežiadúce účinky spôsobené alkoholom, ale aj ho aktívne rýchlejšie odbúrava z tela, teda predchádzať im.

Nestretávate sa s názormi, že “AK" ľúdí vlastne motivuje piť alkohol bližšie k momentu nástupu do práce či za volant?

Úprimne, človeka a jeho zvyky neprerobíme. My mu ponúkame voľbu, ak je zodpovedný. Ako sa hovorí, rozumnému našepkaj a hlúpeho…  Nik sa v skutočnosti nechce cítiť zle.  Sú ale ľudia, ktorí to vôbec neriešia a sadnú za volant vedome intoxikovaní alkoholom. A tí náš nápoj nekúpia. Na druhej strane mnoho vodičov prišlo o vodičák preto, lebo predchádzajúci deň mali rodinnú oslavu a ráno necítili pôsobenie alkoholu, necítili sa zle a domnievali sa, že je všetko v poriadku. No ráno mali ešte stále zvyškový alkohol v krvi. 

Môžeme brať Alcohol Killer ako argument  sadnúť si za volant po požití alkoholu?

V žiadnom prípade. Nie. Keď človek plánuje sadnúť si za volant, nemal by siahnuť po poháriku. Na druhej strane, prečo riskovať? Len máloktorý vodič má so sebou alkoholtester, nehovoriac o jeho kvalite. Tak sa každý len domnieva, že už si môže sadnúť za volant. Ale takéto pocity môžu byť veľmi mylné. Prečo v takomto prípade nesiahnuť po overenom a spoľahlivom prostriedku, počkať ešte trošku a až potom ísť autom. Tak sa minimalizuje riziko a alkohol už nebude v tele. 

A keď sme u toho cestovania, nemáte nejaké menšie balenie, aby som nemusel mať kufor auta zaprataný kartónmi plechoviek?

ALCOHOL KILLER dnes okrem sklenených flašiek a plechoviek ponúkame aj ako koncentrát v malých šotoch. Tie sa zmestia do priehradky v aute ale aj do dámskej listovej kabelky. 

Vďaka za rozhovor
zdroj info: SpaceLabDrinks