Výrobcovia automobilov patria medzi priemyselných gigantov, v ktorých väčšinou pracujú desaťtisíce či státisíce ľudí. Každoročne sa tieto spoločnosti snažia pritiahnuť mladé talenty. Ich obraz v očiach dospievajúcich je preto dôležitý a najlepšiu prácu v tomto smere podľa všetkého robí BMW Group.

Nemecký koncern sa nedávno pochválil, že je opätovne najatraktívnejším zamestnávateľom v automobilovom priemysle. Titul získal na základe prieskumu organizácie Universum. Tá sa na názor pýtala dovedna 221-tisíc študentov, ktorí pochádzali z desiatich ekonomicky najdôležitejších krajín sveta.

Na popredných miestach vo viacerých kategóriách

Bavorský gigant sa okrem toho umiestnil na tretej priečke medzi študujúcimi inžiniermi, predbehli ho iba firmy Google a Microsoft. Podľa hodnotení poslucháčov informatiky skončilo BMW na deviatej pozícii. Do prvej desiatky sa prepracovalo ako jediný výrobca áut a veľký náskok malo aj v kategórii študentov obchodu, kde sa dostalo na trináste miesto.

Dobré meno automobilky potvrdil nezávislý inštitút Trendence. Podľa údajov od vyše 25-tisíc mladých profesionálov je práve skupina BMW považovaná za najatraktívnejšieho zamestnávateľa v Nemecku, pričom prvenstvo má koncern už desiatykrát po sebe. Medzi takmer 50-tisíc skúsenými nemeckými pracovníkmi zasa Bavori dosiahli druhú priečku.

Zdroj: BMW Blog