Nápad bol síce dobrý, ale realita je taká, že dnes sa stáča nie na posledný stav z STK, ale na stav aký vyhovuje podvodníkom, čo je horšie ako pred tým. O čom sa môžete presvedčiť v tomto videu.

Na stránkach Emisnej kontroly seka.sk je síce dodnes možnosť preveriť stav km formou grafu, ale v grafe nie je uvedený stav km. Nie je tam číselna hodnota a tým pádom je toto preverenie úplne zbytočné a čo je ešte horšie napomáha to podvodníkom. Bežný človek kupuje vozidlo raz za 5 rokov. Príde na stránku Seka pozrie sa na stúpajuci graf a myslí si, že s vozidlom je všetko v poriadku. Neuvedomí si, že na grafe nie je číselna hodnota. Vozidlo teda mohlo mať pri poslednej STK 100 tis. km alebo 500 tis. km. A presne tento fakt využívajú podvodníci, ktorí cielene hľadajú vozidlá s vysokým nábehom km a stúpajucim grafom. Už im stačí iba nájsť nič netušiaceho kupujúceho a tisícky eur sú zarobené. Ako v tomto prípade.

Vozidlo má stočené km o minimálne 560 tis. km. Vozidlo v období medzi STK určite ešte zopár km najazdilo, takže v skutočnosti to mohlo byť aj 600 tis. km. Podvodník tak zarobil na jednom vozidle niekoľko tisíc eur. Bez daní, bez odvodov, bez akýchkoľvek právnych následkov, keďže dokazovanie je len velmi ťažke.

K tomuto zdarma „BEZCENNÉMU“ grafu sa pridáva ešte aj ten fakt, že samotná Seka na svojej stránke uvádza, že aktuálnosť údajov je k 18.05.2018. To znamená, že žiadna nová emisná kontrola v grafe nepribudne.

Overenie kilometrov z STK zdarma (H2)

Svitá ale na lepšie časy. Na stránke www.overeniekilometrov.sk si môžete overiť stav km vozidla z STK, servisov, poisťovní, inzerátov a zahraničia online a za pár eur. Konkrétne 1€ za jedno overenie. Čo je naozaj velmi príjemná cena oproti konkurenčným službám.

km z STK

A tu je pridaná hodnota služby. Ak sa nájde 10 tis. dobrých ľudí, ktorí prispejú na fungovanie stránky a zaregistrujú sa do klubu, začnú sa zobrazovať údaje o km z STK ZDARMA. Tak ako to bolo pred júnom 2018. Pomôže to bojovať proti stáčaniu km. Na stránke https://www.overeniekilometrov.sk/overenie-km-zdarma sa môžete registrovať a prispieť na dobrú vec.
 
Každý člen dostane dve overenia km z STK mesačne zdarma a v priebehu mesiaca máj dostanú členovia klubu zľavovú kartu na rôzne služby v oblasti motorizmu. Bude obsahovať zľavy na montáž poplašného zariadenia, servis vozidla, kúpu a prezutie pneu, zľavu na poistenie, opravu skiel a kopu ďalších výhod. Pomôžete tak dobrej veci a zároveň ušetríte.
Poďme teda spoločne skoncovať s podvodníkmi, alebo im minimálne sťažme život najviac ako sa dá.