2LT a 3LT

Ďalšími alternatívami sú 2LT za 70 445 USD, 3LT za 75 095 USD. Chevrolet ešte nezverejnil cenu modelu Z06, ale to nie je nič mimoriadne, pretože vždy začínali modelom Stingray, po ktorom nasledovali Z06 a Grand Sport. Záujemca o model Stingray si môže vybrať medzi "kupé" a kabrioletom so skladacou pevnou strechou. Strecha kupé sa dvíha v štýle targa, takže umožňuje zážitok podobný ako v kabriolete. Ak chcete jubilejné edície Chevroletu, budete si musieť zvoliť 3LT alebo Z06.

Jubilejné balíčky

Chevrolet chce, aby model k 70. výročiu vynikol, takže počnúc farbami exteriéru, pri ktorých máte na výber z dvoch možností – karbónovú metalízu alebo nový biely perleťový metalický trojlak. K dispozícii budú aj voliteľné pruhy.

Okrem toho budú na kolesách špeciálne krytky s tmavým povrchom a červeným okrajovým pruhom. Chevrolet sľubuje aj označenie exteriéru špeciálnymi vlajkami s krížom Corvette, logom edície k 70. výročiu, červené brzdové strmene, vlastnú súpravu batožiny s červeným prešívaním a červený ochranný kryt nárazníka, ako aj kryt kufra.

No nie všetky extra doplnky k výročiu sú zadarmo. Napríklad pruhy stoja 995 dolárov, zatiaľ čo kompletný balík 3LT vás vyjde na 5995 dolárov. Nové dizajny 20-lúčových diskov kolies na modeli Stingray sa dodávajú aj s možnosťami príslušenstva Tech Bronze za 3 195 USD, Ultra Bright Machined za 1 995 USD, Satin Black s červeným pruhom za 1 495 USD alebo lesklá čierna za 995 USD.

Infotainment a konektivita

Model Corvette roku 2023 bude mať od výrobcu Infotainment systém 3 plus. Umožňuje vám nastaviť Apple CarPlay a prepojiť iPhone, alebo Android Auto, ak máte zariadenie so systémom Android. Auto si tiež budete môcť prispôsobiť pomocou jedinečných profilov pre každého vodiča, takže ak si do auta sadne niekto iný, nemusíte všetko nastavovať znova.

Na palubnej doske je zabudovaná 8-palcová dotyková obrazovka s prispôsobiteľnými ikonami, hlasovým vstupom a priestorom na sťahovanie ďalších aplikácií. K dispozícii je tiež vstavaný mobilný hotspot 4G LTE, ktorý vám a vášmu spoločníkovi umožní streamovať videá, sťahovať obsah, prehrávať najnovšie kasínové hry a mnoho ďalšieho aj bez externého pripojenia Wi-Fi. Môžete si vybrať dve stereosústavy Bose vrátane štandardnej zostavy s 10 reproduktormi alebo voliteľného systému so 14 reproduktormi.

Okrem toho budú všetky Corvetty 2023 vybavené systémom Chevrolet Performance Data Recorder (PDR), ktorý je integrovaný do interiéru vozidla a obsahuje kameru s rozlíšením 720p, ktorá zaznamenáva váš pohľad. Systém PDR tiež obsahuje vyhradený mikrofón v kabíne, samostatnú telemetrickú kameru, 5-hertzový prijímač GPS (päťkrát rýchlejší ako zabudovaný GPS) a slot SD. O čom to celé je? Umožní zaznamenať každý okamih plný zábavy, od výkonov na pretekárskej trati až po výlety na prašných cestách.

Interiér, komfort a batožinový priestor

Dvojmiestny interiér Chevroletu Stingray sa od Z06 príliš nelíši. Bude pôsobiť futuristicky – s kožou, imitáciou semišu, obložením z pravého kovu a efektným prešívaním na strope. Karbónový volant je sploštený. Väčšina dizajnových prvkov interiéru sa zameriava na vodiča, počnúc veľkým dotykovým displejom infotainmentu, ktorý je naklonený tak, aby bol ľahko prístupný. Vysoký rad spínačov rozdeľuje kokpit, vďaka čomu je systém ovládania klimatizácie pre vodiča ľahko dostupný.

Rovnaký motor, nové umiestnenie, lepší výkon

Hoci Chevrolet stále používa v modeli Stingray 6,2-litrový motor V8, umiestnil ho do zadnej časti, čiže je aj na pocit viac supercar, v súlade so vzhľadom. Má 470 Nm krútiaceho momentu a 490 koní. Pre verzie 2LT a 3LT môžu byť hodnoty vyššie. Modely 2LT a 3LT sa môžu pochváliť aj dvojrežimovým výkonným výfukom, elektronickým zadným diferenciálom s obmedzeným preklzom, v cene sú aj letné pneumatiky a výrazne agresívnejšie brzdy. Okrem toho Chevrolet prvýkrát do modelu Corvette nasadí automatickú osemstupňovú dvojspojkovú prevodovku.

S takýmto výkonom a prevodovkou môžete očakávať zrýchlenie na stovku za cca 3,2 sekundy a štvrť míle za 11,2 sekundy, kde pôjde takmer 200 km/h. V prípade Z06 je to trochu iné. Chevrolet chystá odvážny krok – dá mu najvýkonnejší motor V8 s prirodzeným nasávaním na svete. Motor označený ako LT6 je 5,5-litrový osemvalec sa postará o to, že Z06 už nikdy nebude znieť ako predtým.

Údajný koniec Z06

Množiace sa fámy naznačujú, že Chevrolet nebude schopný udržať motor LT6 dlho. Predpokladá sa, že predobjednávky modelu Z06 sa prevedú na rezervácie E-Ray (prvá hybridná Corvette). Dôvodom je údajne sprísnenie legislatívy a pripravované zmeny pravidiel na rok 2024, ktoré by znamenali extrémne krátku životnosť motora LT6. Hoci je ešte priskoro robiť akékoľvek závery, jedno je isté: aj keď sú dni LT6 na cestách spočítané, Chevrolet mu chce dopriať posledný veľkolepý výkrik.