Oficiálne nepotvrdené správy pochádzajú z japonského magazínu Best Car. Ten prišiel s informáciou, podľa ktorej Toyota pracuje na luxusnom SUV, ktoré tiež ponesie meno Century. Novinka by mala vychádzať z modelu Highlander, len má byť o niečo dlhšia. Ponúkne len dva rady sedadiel, takže pasažieri vzadu budú mať kráľovský priestor na nohy. 

Toyota Century SUV by mala mať dĺžku 5,2 metra. Bude tak väčšia ako Land Crusier, pričom sa uvažuje o rázvore až tri metre, čo je opäť viac a očakáva sa preto mimoriadne priestranný interiér. Šírka vozidla by mala byť 1950 mm a výška 1750 mm. Uverejnená správa zároveň tvrdí, že pohotovostná hmotnosť bude na úrovni 2200 kg, čo asi nebude presné číslo. Predsa len... Limuzína Century váži 2370 kg, preto nevidíme veľmi reálne, že väčší variant SUV by mohol byť o takmer 200 kg ľahší. 

Toyota Century

Zrejme len ako hybrid

Čo sa týka hnacieho agregátu, tak sa skloňuje najmä 3,5-litrový motor V6, ktorý by si Century SUV mohlo požičať od Lexusu LC 500h. To už naznačuje, že aj pripravovaná novinka bude využívať hybridnú technológiu, pričom elektromotor by mal byť umiestnený vzadu a teda poháňať zadnú nápravu. Okolo 5,0-litrovej V8 je však zatiaľ ticho a tak Toyota pravdepodobne nemá v úmysle zahrnúť tento agregát do ponuky po vzore klasického Century vo verzii sedan. 

Cena novej vlajkovej lode, ktorá bude v hierarchii sedieť aj nad spomínaným Land Cruiserom, by sa podľa Best Car magazínu mala pohybovať medzi 10 až 15 miliónmi yenov, čo je v prepočte 70 600 až 106-tisíc eur. Na domáci trh by malo Century SUV prísť už v polovici aktuálneho roka, no nateraz nie je jasné, či si novinka nájde cestu aj na iné trhy, vrátane toho európskeho.   

Možná podoba Century SUV podľa Best Car. Zdroj: Best Car

Zdroj: Best Car