Z Dacie Jogger tak môže byť najlacnejšie obytné vozidlo na trhu. Lionel Jaillet, viceprezident značky, pre magazín Auto Express prezradil, že chystajú variant určený na kempovanie, pričom premiéra by mala prebehnúť „už čoskoro“. Podľa jeho slov chce Dacia osloviť širšie publikum, nielen motoristov, ktorí hľadajú praktické 5 alebo 7-miestne auto.

Nečakajte žiadny luxus

Automobilka sa zatiaľ nerozhodla, či novinku predstaví ako úpne samostatný model, alebo pôjde o príplatkovú doplnkovú výbavu. To je vraj záležitosť, ktorú sa Dacia práve snaží rozlúsknuť. Taktiež v tejto chvíli nie je jasné, čo by mala obytná verzia ponúkať, určite však nečakajte veľkú posteľ s plazmovým televízorom a veľkou sprchou. Nový Jogger bude pravdepodobne poskytovať len základnú úroveň pohodlia, teda nejaké miesto na spanie, úložné priestory a pravdepodobne malú kuchynku s umývadlom či menšou chladničkou. Čím však bude vozidlo reálne disponovať, sa dozvieme až v rámci oficiálneho predstavenia. 

Čo sa týka pohonnej jednotky, tak je veľmi málo pravdepodobné, že by Dacia prišla s niečím novým, a tak sa pod kapotou očakáva litrový trojvalec, ktorý aktuálne produkuje buď 74 alebo 81 kW, teda 100, respektíve 110 koní. Rovnako aj interiér by mal byť (až na novú obytnú časť) prakticky nezmenený.

Obytné automobily sú momentálne v kurze, takže ak Dacia zvolí správne cenu, môže trafiť povestný klinec priamo po hlavičke. Dokonca by mohlo ísť aj o jedno z najlacnejších obytných vozidiel na trhu.

Zdroj: AutoExpress