Politické sľuby býva ťažké naplniť

Slovenská národná strana (SNS) vedená Andrejom Dankom, v súčasnosti mimoparlamentná strana, navrhuje riešenia, ako zrýchliť výstavbu diaľnic na Slovensku. Celá diaľničná sieť krajiny by vraj dokonca mohla byť hotová do 8 rokov v prípade, že sa opatrenia požadované Dankom naozaj zrealizujú.

O čo presne má ísť? Danko hovorí o tom, že potrebná bude veľká pôžička v sume 10 miliárd eur a rovnako tak rýchlejšie vyvlastňovanie pozemkov pod plánovanými rýchlymi cestami, aby sa k nim tak štát dostal rýchlejšie a mohlo sa začať stavať. Predseda SNS o téme hovoril v relácii Na Telo na TV Markíza a spomínal pritom aj potrebné úpravy legislatívy v podobe novelizácie stavebného zákona.

Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík, ktorý sa diskusnej relácie TV Markíza zúčastnil spolu s Dankom, reagoval, že ide o ilúziu s poukazaním na byrokratické bariéry, ktorým výstavba diaľnic čelí. Obdobné politické sľuby týkajúce sa diaľnic pritom dopadli neslávne - líder Smeru Robert Fico kedysi odkázal, že diaľnicu z Bratislavy do Košíc sa podarí dokončiť do roku 2010 a realita je, že kľúčové úseky chýbajú dodnes!

Zdroj: Sme.sk