Zastihli vás na cestách problémy? Mali ste nehodu, poruchu alebo sa udialo niečo iné? Diaľničná patrola je ako veľmi šikovná a praktická služba dostupná tak pre autá so zakúpenou diaľničnou známkou, ako aj pre tie vozidlá, ktoré sú od jej kúpy oslobodené.

Službu po prvýkrát sprístupnili pred 8 rokmi. Národná diaľničná spoločnosť sa v minulom roku pochválila aj jej konkrétnymi výsledkami: Diaľničná patrola zasahovala v rámci opravy 11 tisíc dektov a 9 tisíc požiaroch a nehodách. Vozidlá patroly pritom najazdili do minulého roka 13 miliónov kilometrov. Odvtedy tieto čísla samozrejme ešte viac narástli.

Takto vyzerajú autá Diaľničnej patroly.

Dôraz na prevenciu a kontroly

Činnosť slovenskej Diaľničnej patroly sa vo veľkom zameriava na prevenciu a kontrolu čo sa týka diaľnic a priľahlých odpočívadiel. Keďže rýchlosť vozidiel na diaľnici dosahuje bežne aj 130 kilometrov za hodinu, dôležitou úlohou tejto služby je zabezpečiť miesto nehody tak, aby o ňom okoloidúci vodiči vedeli a nevznikla ďalšia nehoda.

Diaľničná patrola dokáže tiež sprostredkovať príchod odťahovej služby, jej pracovníci odstraňujú nebezpečné predmety z ciest či asistujú pri naštartovaní auta. Ako píše Startitup.sk, užitočnou mobilnou aplikáciou pre slovenských motoristov je aplikácia pre smartfóny Pomoc na diaľnici. Jej veľkou výhodou je, že automaticky lokalizuje miesto, kde sa motorista hlásiaci krízovú situáciu nachádza. V aplikácii sa taktiež môžete získať informácie ohľadom aktuálneho diania na slovenských rýchlych cestách.

POZNALI STE PRED PREČÍTANÍM ČLÁNKU SLUŽBU DIAĽNIČNÁ PATROLA?
  • Áno ( 45% )

     

  • Nie ( 55% )

     

Odpovedalo 817 ľudí