Už to nie je len digitálna podoba. Volkswagenu zjavne stálo za to investovať asi nemalé peniaze do vývoja dizajnu a výroby prototypu, respektíve pravdepodobne makety, ktorá v prvom rade slúži ako fyzický pútač nového animáka Čarovná lienka a Čierny kocúr vo filme.

„Automobil“ s nepriehľadnými oknami sa objavil v Paríži už včera popoludní, teda skoro súbežne s oficiálnym oznámením Volkswagenu o tom, že bude partnerom pripravovanej snímky, ktorá bude mať svetovú premiéru v kinách 5. júla a od 28. júla bude dostupná aj na Netflixe.

Veľa detailov o mieste, kde sa koncept objavil, v tejto chvíli nemáme. Zjavne ale ide o lokalitu, ktorá s udalosťami okolo filmu súvisí, presnejšie povedané prebiehala tam akcia na podporu franšízy Miraculous: Ladybug & Cat Noir a produkcia dokonca nechala vyrobiť postavičky v životnej veľkosti.

Skutočná verzia nového Chrobáka vyzerá podľa všetkého úplne rovnako ako pôvodná digitálna verzia, maketa však podľa všetkého nemá hotový interiér (preto tie okná). Koncept evidentne preberá proporcie a mnohé detaily od predchodcov, zároveň mu ale k funkčnosti mnohé chýba.

Vďaka videonahrávkam, ktoré sa objavili na internete, máme možnosť pozrieť si novinku zo všetkých strán a je vidieť, že na rozdiel od minulých Chrobákov je ID.Beetle trochu viac natiahnutý do dĺžky, má kolesá posunuté až do rohov a zadnú časť od tej prednej odlišuje okrem iného aj krídlo na veku batožinového priestoru.

Celkovo je jasné, že tento model má k sériovej podobe dosť ďaleko a jeho funkčnosť bude prakticky nulová. Za dvojfarebnými diskami je napríklad vidieť náznak niečoho, čo pripomína kotúčové brzdy, ale pred pravým predným kolesom je viditeľne umiestnený klin, aby sa koncept z miesta neodkotúľal „po vlastných“.

Mimochodom, verejne oživil myšlienku novej generácie elektrického Beetlu bývalý generálny riaditeľ Volkswagenu, Herbert Diess, ktorý vlani (po premiére modelu ID.Buzz) poznamenal, že na modulárnej platforme MEB je možné postaviť „ďalšie emocionálne modely“. Narážal tým práve na nostalgicky spomínaného Chrobáka, ktorý by sa vrátil do minulosti nielen svojim dizajnom, ale vďaka pohonu zadných kolies i koncepciou.

Samozrejme až čas ukáže, či sú tieto úvahy správne. Je nutné pripustiť aj možnosť, že toto je čisto reklamná akcia spojená s filmom a VW s výrobou elektrického Beetlu nepočíta. Bola by to však asi premárnená príležitosť. Elektrické retro chystá okrem iných automobiliek i Renault, a aj preto si myslíme, že si Volkswagen nenechá túto alternatívu pretiecť medzi prstami.

zdroj: Paris Videostars Youtube