Volkswgen oživí nový koncept elektrického Chrobáka najprv na striebornom plátne a v priebehu pár týždňov aj na obrazovkách prostredníctvom streamovacej platformy Netflix. Do kín a následne aj na internet sa totiž chystá animovaný film Miraculous: Ladybug & Cat Noir, The Movie, ktorý naši distribútori uvedú pod názvom Čarovná lienka a Čierny kocúr vo filme.

Ak sa pýtate, prečo to VW robí, keď ide o snímok evidentne určený pre detského diváka, možno stojí za to vysvetliť jeden drobný, ale dosť podstatný detail. Pôvodný seriál sa vysiela v 130 krajinách sveta, decká ho celkom iste budú chcieť vidieť a v takom prípade si stačí odpovedať na otázku, kto im bude v kine robiť sprievod.

Volkswagen jednoducho počíta s tým, že sledovanie filmu od 5. júla v kinách a od 28. júla na Netflixe bude rodinná záležitosť, ktorá osloví aj potenciálnych zákazníkov.

AJ preto sa budú hlavné postavy preháňať v konceptoch ID. Buzz (z roku 2017), ID. Crozz (2017) a ID. Vizzion (2018). Je samozrejme otázne, prečo VW zvolilo štúdie a nie sériové modely ID.Buzz, ID.5 a ID.7. Je ale dosť možné, že futuristický vzhľad pôvodných áut tvorcom vyhovoval o niečo viac. Pozoruhodný je potom automobil, v ktorom bude jazdiť hlavná hrdinka filmu. Autori ju totiž posadili do elektrického Volkswagenu ID.Beetle.

VW dodáva, že nový film bude mať premiéru v 100 krajinách a časti pôvodného seriálu i celé série dostupné na YouTube majú v rôznych jazykových mutáciách celkovo až 33 miliárd pozretí.

Ako asi tušíte, Volkswagen v oficiálne tlačovej správe neuvádza, či bol nový koncept Chrobáka s prvkami pôvodných modelov i novodobej inkarnácie vytvorený len pre potreby filmu, alebo či ide o skutočný náhľad na chystanú budúcnosť a pripravovaný sériový model.

Automobil je ale v tomto prípade upravený tak, aby zapadal do príbehu, takže ladí s oblekom „Lienky“, podľa všetkého má trojmiestny interiér so sedadlom uprostred a presklenú strechu. S bodkami.

Len pre úplnosť dodávame, že to nie je jediná súčasná aktivita Volkswagenu vo svete filmu. Nedávno spolupracoval s Marvel Studios a Disney+, takže ste nemecké modely mali možnosť vidieť v spojení s Ant-Manom a svetom Star Wars.

zdroj: VW