Aby náhodou nedošlo k omylu, zvolávacie akcie na nové či staršie automobily kvôli dodatočne objaveným (nezanedbateľným) technickým problémom nie je záležitosť výhradne francúzskych značiek. Rovnaké starosti riešia prakticky všetky automobilky, akurát sme ešte nepočuli o tom, že by nejakému automobilu odpadávali za jazdy pružiny tak, ako sa to môže stať Citroënu ë-C4.

Elektrický crossover sa začal predávať začiatkom minulého roka, nie je však úplne jednoduché zistiť, koľko sa ich vyrobilo. Podľa jednej z tlačových správ materského koncernu Stellantis sa v priebehu prvých šiestich mesiacov na trhu predalo približne 30 tisíc modelov C4, to je však číslo, ktoré zahŕňa aj verzie so spaľovacím motorom.

Takmer 9000 kusov

Čisto batériové verzie by mali tvoriť 15 percent všetkých registrácií, teda 4500 áut (stále hovoríme o šiestich mesiacoch), pričom nemecký inštitút KBA pripomína, že sa aktuálna zvolávacia akcia týka modelov vyrobených v roku 2020 a 2021 a ich celkový počet je 8770 kusov. Inak povedané, zrejme ide skutočne o všetky postavené Citroëny ë-C4.

Automobilka bude spomínaný problém riešiť výmenou zadných pružín spolu s ich uložením a celý servisný úkon by nemal trvať viac ako pol hodiny. Aké budú celkové náklady na túto zvolávaciu akciu a kde presne sa stala chyba, Citroën asi na počkanie vykladať nebude, v každom prípade ak máte ë-C4 v garáži, kontaktujte svojho predajcu, ak ste už od dílera nedostali príslušnú výzvu. V KBA je táto akcia uložená pod číslom 011620 a má pridelený kód HWH.