Henrik Fisker sa momentálne snaží vzkriesiť vlastnú automobilku, ktorá v rokoch 2011 a 2012 vyrábala zaujímavý plug-in hybridný sedan Karma. Dnes je pod taktovkou čínskych majiteľov na svete jeho evolúcia s označením Karma GS-6. Fisker sa zameral na čisto elektrický pohon, s ktorým má čoskoro začať vyrábať SUV Ocean. Okrem toho má aj ďalšie plány.

Dánsky dizajnér už dávnejšie hovoril o príprave pick-upu Alaska. Na sociálnej sieti Twitter tento dánsky dizajnér nedávno prezradil, že chystá elektrický superšport. Príspevok doplnený obrázkom z počítačovej simulácie aerodynamického testovania po chvíli stiahol. Neušla však redaktorom portálu Motor1, ktorí na ňu upozornili.

Čo myslel Fisker novým segmentom?

Z prvého zverejneného záberu možno vytušiť základné krivky vozidla, podľa ktorých môže ísť o kabriolet. Tvary jeho zadnej časti sú pomerne hranaté. Zdá sa pritom, že obsahuje dve vodorovné linky diódových svetiel. Vzhľadom na počiatočnú fázu projektu však nič nemožno hovoriť s istotou.

Fisker v rámci správy povedal, že jeho superšport má vytvoriť nový segment. Čo tým myslel? To aktuálne netušíme, výrok sa môže týkať formátu karosérie i elektrického pohonu. Viac o tejto novinke sa asi dozvieme časom. Vzhľadom na minulosť dizajnéra, ktorý začiatkom tisícročia nakreslil viaceré skvosty značky Aston Martin, sa bude nepochybne na čo pozerať.

Zdroj: Motor1