Pomáha, no musíte ju najskôr pochopiť

Dopravná značka na obrázku vyššie sa môže vo viacerých situáciách ukázať ako mimoriadne užitočná. Červená bodka pomáha vodičom "vypiecť" so zložitými dopravnými rébusmi, ako je napríklad dopravná zápcha.

Ako presne? Navedie ich na lepšiu a časovo efektívnejšiu cestu.

Značka s bodkou a čiernou šípkou predstavuje odbočku, respektívne alternatívnu cestu, vďaka ktorej čo najrýchlejšie prevedie dotknutých vodičov osobných i nákladných áut cez obzvlášť frekventované oblasti s hustou cestnou premávkou.

Jej hlavným cieľom je teda odbremeniť cestné komunikácie od zápch i pridružených nehôd. Motoristi sa vďaka nej dostanú napríklad rýchlejšie k vzjazdu na diaľnicu.

Ako dodáva portál Merkur.de, v prípadoch, kedy sa oplatí použiť „červenú“ trasu, miestne rádiá o nej zvyčajne priebežne poskytnú podrobnejšie informácie.

Úmysel tejto dopravnej značky bol nepochybne dobrý, no ako ukazuje aj nepochopenie a zneistenie mnohých nemeckých motoristov v súvislosti so značkou, ďalšia edukácia motoristov bude do budúcna ešte nevyhnutná. Až vtedy sa naplno prejavia prínosy takejto pomôcky na cestách.

Zdroj / foto: Merkur