„Vzdať sa“ v Bartoszovom slovníku nenájdete. Už necelý rok po spomínanej nehode sadol do auta a učil sa znovu šoférovať, tentoraz ale nohami. Nespočet hodín strávených tréningom sa vyplatili, takže Poliak dnes ovláda auto nohami lepšie ako mnohí vodiči rukami. Ba čo viac, driftuje, ako by sa za volantom narodil. 

Je profesionálnym pilotom a účastníkom Poľských majstrovstiev v drifte, pričom pri jazde dverami napred využíva BMW M3 E92 špeciálne upravené jeho potrebám. Pod kapotou sa nachádza 7,0-litrový vidlicový osemvalec s výkonom okolo 1000 koní a krútiacim momentom až 1280 Nm. Ten sa prenáša na zadnú nápravu prostredníctvom 8-stupňovej prevodovky ZF, ktorú Bartosz Ostałowski ovláda prostredníctvom popruhu na pravom ramene.

Drift ďaleko za hranicou 200 km/h. Bez rúk!

Najnovšie sa Poliak rozhodol stanoviť nový svetový rekord, ktorý mal byť zapísaný dokonca do Guinnessovej knihy. V akej disciplíne? V najrýchlejšej jazde driftom pri šoferovaní nohami. Bartosz je skrátka pán Jazdec a dokázal to, čo si väčšina z nás nevie predstaviť ani bez jeho hendikepu. Driftovať začal pri rýchlosti až 276,8 km/h, pričom v meracej zóne s dĺžkou 50 metrov udržal auto bokom pri rýchlosti 231,66 km/h, a to prosím pekne pri maximálnom uhle vybočenia auta až 60 stupňov. Rekordná jazda sa uskutočnila na letiskovej dráhe Pila v susednom Poľsku, pričom svetový rekord je samozrejme aj patrične zdokumentovaný. Ďalší dôkaz toho, že pre Bartosza nemožné neexistuje a nás neprestáva svojimi výkonmi udivovať. Klobúk dole.