Cena a príčiny opravy ešte nie sú známe

Most v rámci úseku R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce sprejazdnia po meškaní začiatkom júna. Aktuálne ešte prebiehajú práce na úpravách vozovky či na zaizolovaní mostných záverov, informuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

"Na základe geodetických meraní samotného mosta, priestoru pred a za ním sme pripravili zoznam opatrení pre komplexnú úpravu v úseku, v ktorom došlo k sadaniu mostného a cestného telesa. Išlo o rektifikáciu ložísk na dvoch oporách, úpravu na odvodnení mosta, úpravu na dlažbe pod mostom, úpravu výškového vedenia zvodidiel na krídlach," popisujú diaľničiari. Takisto boli potrebné napríklad úpravy na mostných záveroch, úprava stredného deliaceho pruhu či protihlukovej steny.

Cena opravy mosta ako aj presné príčiny ešte nie sú známe. Úsek R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce má dĺžku 13,5 kilometra a motoristom bol odovzdaný v decembri minulého roka. Rýchlostná cesta pomáha najmä nákladnej doprave, je tu vďaka novému úseku plynulejšia a bezpečnejšia. Po dobudovaní susedného úseku R2 Kriváň – Mýtna ušetrí tento 20-kilometrový ťah motoristom zhruba 8 minút.

Zdroj / foto: NDS