Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Zaujme aj Mustang

Ďalším strojom hodným pozornosti je ostatná generácia Fordu Mustang. Auto, ktoré zobralo Európu útokom a tým, čo ponúka, nemá na trhu obdobu. Mustang s 5,0 litrovým V8 a 421 k je rana do čierneho, presne to, čo ľudia chcú. Poriadny športiak, s poriadnym motorom, pohonom zadnej nápravy a za rozumnú cenu. Niet divu, že nový Ford Mustang je v Nemecku najpredávanejším športovým autom.

Ford Mustang na Autosalone Bratislava 2016

Na bratislavskom autosalóne sa oplatí zastaviť pri stánku Fordu, priviezli niekoľko zaujímavých áut, napríklad Focus RS, Mustang, alebo Ranger.

Ford na autosalóne nie je len o športových autách, priviezli aj niečo z úplne iného súdka, niečo až typicky americky veľké, pickup Ford Ranger. Offroad s pohonom všetkých kolies a voliteľnými režimami. Vodič môže vyžívať len zadný pohon 2H, štandardný pohon všetkých kolies 4H, alebo režim 4L určený do terénu, kedy na kolesá putuje viac krútiaceho momentu a v extrémnych podmienkach pri zjazde z kopca dokáže brzdiť motorom. V Európe ponúkajú Ford Ranger len s dieselovými motormi 2,2 TDCi a 3,2 TDCi s výkonom od 130 k do 200 k.

Ford Ranger na autosalone bratislava 2016

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

V stánku modrého oválu nájdeme aj auto určené do mesta, crossover Ford Edge. S autom slávili úspech za oceánom a teraz prichádza Edge aj na náš trh. V ponuke majú 2,0 TDCi motor, ktorý kombinujú so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Mestský crossover má na palube armádu asistentov a pomôcok, môžeme začať adaptívnym riadením, cez detekciu mŕtveho uhla, 180°prednú kameru, či predkolízny asistent detekcie chodcov.

Lákadlom Fordu na BA Autosalóne je nový Focus RS

Ford Edge

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Na svoje si prídu aj ekologicky zameraní ľudia. Automobilka na autosalón priviezla Ford Mondeo Hybrid, prvé hybridné auto, ktoré postavili v Európe. 2,0 litrový motor v kombinácii s 1,4 kWh lítium-iónovou batériou dokáže jazdiť za 4,2 l benzínu na 100 km a vyprodukuje pri tom 99 g/km CO2. Hybridné Mondeo dosiahne rýchlosť 135 km/h len použitím elektrického pohonu. Navyše až 95% energie bŕzd premení na znova využiteľnú energiu. Posilňovač riadenia, klimatizácia či chladenie, na všetko použili radšej elektrinu, ako energiu produkovanú spaľovacím motorom.

Ford Mondeo Hybrid na autosalone bratislava 2016

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zdroj: tlačové správy