Už kompletná prehliadka auta s detailnými zábermi na exteriér i interiér nového Swiftu, ktorú nájdete v priloženom videu od jedného z návštevníkov autosalóna Japan Mobility Show 2023, dokazuje, že Suzuki skutočne predstavilo hotové sériové auto, takže nám trochu uniká zmysel nápisov „koncept“.

Zvláštne ale je, že automobilka stále tají, čím je novinka poháňaná. Trochu svetla pod prednú kapotu (obrazne i doslova) vnáša do tejto minizáhady fotka motorového priestoru kolegov z malajskej stránky Paultan.

Prvý záber dokazuje, že sa medzi prednými kolesami neukrýva súčasný atmosférický štvorvalec K12D s objemom 1,2 litra a výkonom 83 koní, ale ide o inú, novú pohonnú jednotku.

Malajci tvrdia, že podľa štítkov pod kapotou chystaného Swiftu pracuje radový trojvalec s variabilným časovaním ventilov a mild-hybridnou technikou v kombinácii s prevodovkou CVT s plynulou zmenou prevodového pomeru, objem či výkon sa im však prostým pohľadom z auta vyčítať nepodarilo.

V súvislosti s tým by sme mohli spomenúť, že indická mutácia Autocaru koncom minulého roka prišla s informáciou, že Suzuki pracuje na novom trojvalci s typovým označením Z12E. Opäť má mať objem 1,2 litra, ale minimálne na papieri má byť prevádzkovo efektívnejší.

Čo naopak poznáme na milimetre presne, sú rozmery. A s ohľadom na čísla to vyzerá, že by nový Swift mohol čiastočne využívať základy predchodcu. Naznačuje to rázvor 2450 mm, ktorý je zhodný s výbehovým modelom, ostatné parametre sú ale iné.

Vystavené vozidlo má dĺžku 3845 mm, šírku 1695 mm a výšku 1500 mm, takže v porovnaní so starým Swiftom je o 15 mm dlhšie, približne rovnako vysoké (súčasný model má v závislosti na pohone 1480 až 1505 mm) a je prekvapivo o nezanedbateľných 40 mm užšie.

Pokiaľ ide o výbavu, Suzuki bude musieť Swift vybaviť všetkými možnými dostupnými bezpečnostnými systémami, ktoré sú v Európe už povinné, ale zákazníci dostanú tiež adaptívne diódové svetlá, hovorí sa o head-up displeji a je zaujímavé, že vystavené autá mali dokonca CD/DVD mechaniku, aj keď im samozrejme nechýbali ani konektory USB.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 10 obrázkov

zdroj: Carscoops, Paultan