Špeciálny výročný variant Mercedesu-AMG G63 sa od klasického modelu v mnohom neodlišuje. Dostal však napríklad dve rôzne farebné vyhotovenia. Aby som vás netrápil s názvami farieb, ktoré automobilky obľubujú, tak dané Géčko bude k dispozícii v čiernej a bielej, pričom v dolnej časti dverí sa vyníma AMG logo. Ďalšou štýlovkou je viečko nádrže s pochrómovaným povrchom a opäť veľkým logom športovej divízie Mercedesu. Nakoľko táto úprava je viac menej imidžovou záležitosťou, tak sa podobným prvkom ani nemožno čudovať a „čerešničkou na torte“ sú 22-palcové kované disky v šedom matnom prevedení.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Interiéru naopak dominuje červeno-čierna farebná kombinácia, ktorá sa nevyhla ani sedačkám čalúneným kožou Nappa. Volant je v spodnej časti doplnený logom 55 AMG, ktoré odkazuje práve na dané výročie, čo ho robí bezpochyby jedinečným. Podobných drobností však v interiéri nájdeme omnoho viac a označenie špeciálnej edície nechýba ani na koberčekoch.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Len dizajnové zmeny

Väčšinu z vás bude asi zaujímať, či prebehli aj nejaké zmeny pod kapotou. Bohužiaľ vás musím sklamať, zase tak veľmi smútiť ale nemusíme. Mocné Géčko naďalej poháňa 4,0-litrová V8 twin-turbo s výkonom 430 kW, teda 584 koní a maximálnym krútiacim momentom 850 Nm, ktorý sa na všetky štyri kolesá prenáša cez 9-stupňový automat. Výročná edícia je tak len čisto dizajnovou záležitosťou. Rozdiel v cene je však nemalý. 

Edition 55 totiž bude v Nemecku stáť až o 17 850 eur viac ako bežný model. Pôjde však o limitovanú edíciu nakoľko v Európe bude k dispozícii len do októbra 2022, pričom automobilka nešpecifikovala, či obmedzí aj počet kusov, alebo v tejto perióde bude vyrábať do momentu, kým bude záujem. 

Zdroj, foto: Mercedes