Porsche popisuje pôvodný model 356 ako základný kameň úspechu značky, neprekvapí preto, že si ho pripomína týmto výnimočným spôsobom. Automobilka zároveň dodáva, že práve predstavený koncept Vision 357 spája tradíciu, inovácie a pokrok, a zároveň naznačuje, ako by dnes vyzeral sen Ferryho Porscheho o športovom aute.

Sme hrdí na naše dedičstvo. Je to náš základ úspešnej budúcnosti,“ poznamenal pri odhalení novinky generálny riaditeľ automobilky, Oliver Blume.

Vision 357 Nemci predstavili v Berlíne v rámci práve zahájenej výstavy s názvom „Driven by Dreams“ s podtitulom „75 Jahre Porsche Sportwagen“, ktoré asi nemusíme prekladať. Automobilka si tým skrátka pripomína trištvrte storočie výroby športových modelov.

Kupé 357 sa stane v tomto roku jedným z mnohých darov, ktoré si firma nadelí, pričom k oslavám počiatkov značky pridá tiež odkazy na Porsche 911, ktoré v roku 2023 oslávi 60. výročie príchodu na trh.

Pre Porsche sú to skutočné piliere jeho súčasného postavenia a je preto asi pochopiteľné, že je Vision 357 postavený na základoch súčasného modelu s klasickou spaľovacou pohonnou jednotkou.

Technické detaily, ani pohľad do interiéru či útrob nám automobilka neponúkla, oznámila však, že novinka je postavená na základoch Porsche 718 Cayman GT4 RS a má tým pádom uprostred uložený štvorlitrový plochý šesťvalec s výkonom 500 koní. Jediným rozdielom v porovnaní so sériovým autom má byť jeho kalibrácia prispôsobená spaľovaniu syntetického benzínu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov

zdroj: Porsche