Je to tak. Hyundai Tucson N by mal byť realitou a rozšíri tak športové portfólio Hyundaia. Automobilka sa vôbec nekrotí a v najbližších mesiacoch nás čaká poriadna N nálož. Na ceste je totiž faceliftovaná i30 N, nová i20 N, Kona N a podľa všetkého sa k nim pridá aj Tucson N. 

Takmer 300 koní

Nový Tucson okrem vrcholovej športovej verzie N dostane aj variant N Line. Ten by mal disponovať hybridnou pohonnou jednotkou, ktorá bude kombinovať elektromotor s 1,6-litrovým 4-valcom. Celkový systémový výkon dosiahne výkon 171 kW (232 k) a krútiaci moment 350 Nm. Ak sa vám to zdá byť málo, variant N ponúkne viac. Pod kapotou by mal byť preplňovaný 2,5-litrový 4-valec, ktorý dodá 216 kW (294 k) a 421 Nm krútiaceho momentu. 

Zdroj tejto správy tiež tvrdí, že klasický Tucson dostane 4-valec s objemom 1,6 litra (ako N Line), avšak nebude mu pomáhať elektromotor, a tak ponúkne len 134 kW (182 k) a 264 Nm. Tiež sa hovorí, že Hyundai vyrobí krátku a dlhú verziu Tucsonu. Krátka by vraj mala byť určená pre Európu a blízky východ, zatiaľ čo dlhá verzia bude pre americký, čínsky a kórejský trh. 

Otázkou zostáva, či budúci týždeň Hyundai odhalí iba klasický Tucson alebo celú ponuku vrátane športových verzii. Pravdepodobnejší je však prvý scenár, nakoľko aj pri novej Kone sa Hyundai so športovými modelmi nejak neženie a verziu N predstavia až v novembri 2020. 

Zdroj: motor1.com