Veľké zmeny v dizajne asi nehrozia

Kii sa zatiaľ darí držať informácie o EV9 GT pod pokrievkou, ale nejaké informácie sa nedávno začali vynárať na povrch. Čo sa týka dizajnu, exteriér auta dostal výraznejší zadný nárazník a bystrému oku neujde, že odhalená strecha je nalakovaná v sivej, teda v podobnej farbe, ako nosí športové EV6 GT. Ďalším poznávacím elektrických GT sú limetkovo-zelené brzdové strmene. Auto na obrázkoch ich má len vzadu, ale predpokladáme, že produkčné auto ich bude mať na oboch nápravách. Ďalším detailom sú iné disky kolies, ale tie môžu na sériovom aute vyzerať inak.

kia_EV9GT_side

Vyšší výkon

Očakáva sa, že EV9 GT dostane okrem iného aj vyšší výkon. Súčasna verzia EV9 má v najsilnejšej verzii 283 kW, teda 384 koní a z nuly na stovku to zvládne za 5,3 sekundy.

Predpokladá sa, že GT by mohlo zdieľať techniku s modelom EV6 GT, ktorý má systémových 430 kW (585 koní) a je dokoca pravdepodobné, že by vrcholná EV9 mohla mať ešte viac kilowattov či koní, aby kompenzovala o 410 kg vyššiu pohotovostnú hmotnosť. Platforma by podľa odhadov mala zvládnuť viac ako 600 koní.

Podľa informácii, ktoré kolujú internetom, EV9 GT dostane vylepšené pruženie a podobné úpravy podvozku ako najsilnejšia EV6.

kira_EV9GT_rear

Kedy dorazí?

Podľa slov šéfa automobilky by EV9 GT mohla byť na trhu už začiatkom roka 2025. Pred pár mesiacmi Kia oznámila, že model je za rohom, a preto je možné, že jeho odhalenie prebehne už koncom tohto roka. V zime bola EV9 GT spozorovaná aj vo Švédsku, kde automobilka testovala novinku v extrémnych podmienkach. Cenu, ktorú si značka vypýta za športovo ladené SUV, sa odhaduje na zhruba 90 tisíc eur.

zdroj: Autocar, Carscoops