Aby sme to zbytočne nenaťahovali, rovno dodávane, že nový Renault Espace bude mať oficiálnu svetovú premiéru už koncom tohto mesiaca, presnejšie povedané 28. marca, o desiatej, v dopoludňajších hodinách.

Automobilka pri tejto príležitosti pochopiteľne chystá živé vysielanie, ak ale nebudete mať čas sledovať ho, nepochybujte o tom, že tie najdôležitejšie detaily a fotky nájdete vzápätí aj našich stránkach.

Aby nás Renault navnadil, k uvedenému termínu pripojil ďalší obrázok, ktorý tentoraz odhaľuje časť interiéru. Aj ten samozrejme dokazuje, že máme pred sebou natiahnutý Austral. Vychádzame z toho, že palubná doska – vrátane pracoviska vodiča – je (aspoň z tohto, čo vidíme) na chlp rovnaká s krátkou verziu SUV.

Francúzi k tomu prezradili, že nový Espace bude dostupný s päť i sedemmiestnym interiérom a zároveň tvrdia, že „šiesta generácia ostáva verná svojim predchodcom, pokiaľ ide o priestor na palube a komfort pre cestujúcich.

Neprehliadnuteľná je tiež presklená strecha, ktorá je podľa Renaultu najväčšia vo svojej triede. Priehľadný panel má dĺžku 1,33 metra a šírku 0,84 metra, inak povedané viac ako 1,1 metra štvorcového, ktorým vám bude do kabíny prúdiť svetlo. Teda v prípade, že si ho objednáte.

zdroj: Renault