Taliansky športiak fascinuje už na pohľad zjavom aj dynamikou. Lamborghini Huracán je jedným z posledných klasických superšportov a vidieť ho na pár sekúnd v spätnom zrkadle je u nás skôr výnimočnosť.

Nie len motor treba servisovať

Tak, ako sme zvyknutí na pravidelné servisovanie motora, by sme mali dbať aj o interiér auta. O to viac, ak máme v garáži zaparkovaný taliansky modrý šíp. Pri každom aute ale platí, že základom dlhej životnosti je pravidelná starostlivosť o interiér, ktorá ju môže predĺžiť až o 40 %. To oceníte nie len ako majiteľ počas jazdy v krásnom aute ako zo škatuľky, ale aj v prípade, že sa rozhodnete auto predať. Zachovaný nablýskaný interiér alebo naopak zošúchané sedačky a poškriabané bočnice môžu byť pri predaji definitívnym ÁNO, alebo NIE.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Modrý šíp dostal zaslúženú renováciu

V tíme chalanov sú odborníci na renovácie interiérov áut a od roku 2013 im už rukami prešlo naozaj takmer všetko – luxusné športiaky, vzácne veterány, ale aj súkromné lietadlá, helikoptéry či jachty. Za svojimi zákazníkmi cestujú po celom Slovensku a svoju dielňu bežne vymenia za hangár, lodenicu alebo garáž. Inak tomu nebolo ani v prípade tohto modrého cukríka, ktorý potreboval čistenie a ošetrenie celého interiéru.

Lamborghini Huracán chalani dopriali dôkladné hĺbkové čistenie a ošetrenie koženého interiéru, zmizli škrabance, zošúchaná farba na koženej sedačke a všetko doladili farbou namiešanou na mieru presne podľa odtieňu kože. Renováciu potrebovala aj poškriabaná bočnica, koža na dverách a na záver interiér doladili kvalitnou impregnáciou kože (long-life protecting). Servis interiéru nezabral viac ako jeden deň a interiér Lamba vyzeral po starostlivosti od profesionálov ako nový. Pozrite si celú renováciu talianskeho športiaku a jej luxusný výsledok vo videu. 

Ako sa starať o interiér auta?

Čistenie a ošetrenie kože by ste mali svojmu autu dopriať dvakrát ročne. Ako hovoria odborníci zo servis-sedaciek.sk, „Pred zimou je dôležité vyčistenie kože a kvalitná impregnácia, ktorou kožu pripravíme na veľké výkyvy teplôt. Po zime zbavíme kožu nečistôt a patiny, ktorá vznikla počas chladných mesiacov a ošetríme ju kvalitným impregnačným prípravkom, aby bola pripravená na horúce letné dni, nevysušovala sa a bola pružná. Suchá koža je náchylnejšia na praskanie a vznik poškodení.“

Keď si všimnete, že sedačky začínajú byť opotrebované, alebo sa vám nebodaj podarí niečo poškriabať či rozderaviť, najlepšie urobíte, ak sa hneď obrátite na profesionálov. Ak budete čakať, alebo sa snažiť interiér opraviť svojpomocne, môže sa stať, že vám už nebude pomoci. Aj vďaka pravidelnej starostlivosti sa dajú včas identifikovať problémy, predísť veľkým zásahom a výdavkom v budúcnosti. Top starostlivosť pre vaše auto, za ktorou nemusíte ani cestovať, nájdete na www.servis-sedaciek.sk