Aj najväčší odporcovia motorizmu si po prečítaní tejto knihy zapnú najbližší priamy prenos z pretekov, alebo sa pôjdu pozrieť priamo na trať.
Martin Straka

Kto počul Martina Straku komentovať vie, že táto kniha stojí za to

Kto je Martin Straka?

Martin Straka je novinár, komentátor a jeden z najznámejších svetových fotografov nielen motoristických podujatí. Hlavne je to však veľmi charizmatický človek s citom pre to, čo fotografovať. Iste, nie každá fotka sa vydarí, no Martin aj napriek digitálnej technológii stále fotí akoby fotil na film. Znamená to, že nerobí príliš veľa snímok a snaží sa zachytiť to, čo je skutočne zaujímavé. Často pritom hľadá perspektívy, ktoré iní nevidia. Napríklad už 30 rokov fotí na okruhu v Brne. No ešte stále vie z tohto okruhu urobiť fotku, podľa ktorej ani odborníci nevedia povedať, kde to je. Na Martinovi je jednoducho vidieť, že ho fotenie stále baví. Kniha však nie je iba zbierkou fotografií.

Martin Straka

Ani najlepšia fotografia totiž nie je dokonalá bez príbehu okolo. Martin preto ku každej fotke napísal komentár, alebo skôr krátky príbeh. Z týchto textov je cítiť, že ich písal človek priamo zvnútra diania, človek, ktorý to zažil a hlavne vie o čom hovorí. Prvé dve kapitoly sú venované okruhom v Brne a Slovakiaringu. Hneď ďalšia však zachytáva Martinovu lásku, ktorou je Le Mans. V knihe nechýbajú ani fotografie z ďalších svetových okruhov, či slávnej rely Dakar. Svoje miesto v knihe dostali aj legendy ako Michael Schumacher, Sebastiam Loeb, Emerson Fittipaldi, alebo Niki Lauda. Každý fanúšik motoršportu, ktorý už počul Martina Straku komentovať, vie, že je to človek, ktorý má ohromný prehľad a skutočne vie o čom hovorí. Presne to vyžaruje aj z celej knihy. Mám pocit, že aj najväčší odporcovia motorizmu si po prečítaní tejto knihy zapnú najbližší priamy prenos z jedného z podujatí, alebo sa pôjdu pozrieť priamo na trať. Táto kniha vám dá niekoľko dôvodov, prečo milovať motoršport.

Martin Straka

Dôležitejšie, ako urobiť veľa fotografií, je vedieť odkiaľ fotografovať

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov