Prečo mešká križovatka D1 a D4?

Archeologický výskum na stavbe stále nie je hotový, hoci pôvodne sa tak malo stať už v apríli. „Na určitých lokalitách bol potrebný podrobnejší archeologický prieskum, v rámci ktorého sa našli úlomky keramiky, pozostatky osídľovania, ako aj kostra zvieraťa,“ citujú Hospodárske noviny oddelenie komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti.

Diaľničnú križovatku mali dokončiť do konca budúceho roka, no termín sa môže podľa odhadu HN posunúť o niekoľko mesiacov, v najhoršom vraj aj o polroka. Stále sa nepodarilo zbúrať napríklad bývalé štárne hydinárne, hoci tento krok sa mal udiať ešte v lete. Rovnako mešká demolácia mosta, kvôli ktorej má ešte prebehnúť krátkodobá uzávierka diaľnice.

Diaľničiari uvádzajú, že na stavbe sa pracuje na mostných objektoch. „Okrem toho prebieha aj budovanie násypov, oporných, zárubných a vystužených múrov, ako aj preložky inžinierskych sietí,“ uviedla NDS pre HN.

Vodičov pritom okolo konca roka ešte len čakajú najväčšie dopravné obmedzenia kvôli výstavbe križovatky D1/D4, ktoré budú zavedené spolu s obchádzkovými trasami a úsekovým meraním rýchlosti na nich, a to s hrozbou automatických pokút.

Zdroj: HNonline.sk / foto: D1D4.sk