Útek z miesta nehody? Trestný čin to nebol, o vodičák prišiel na 2 roky

Danko sa snažil upratovanie Dúbravky spojiť s tým, že tento týždeň sa oslavoval Deň Zeme, konkrétne 22. apríla. V skutočnosti však odriekol skôr plánovaný termín čistenia bratislavskej mestskej časti, v ktorej politik priamo býva. Vyšlo to až na druhý pokus.

Zničený semafor vyšiel Danka na tri tisícky, no tam sa jeho trest neskončil. Na dva roky mu odobrali vodičský preukaz a zaplatiť musí aj pokutu. Sám však novinárom nevedel povedať, či je finančná sankcia vo výške 900 alebo 1000 eur.

Danko sa dodnes snaží celú udalosť zľahčovať okrem iného aj poukazovaním na údajnú rakúsku legislatívu, kde by mu vraj hrozili opletačky vtedy, keby policajtov ku zničenému semaforu zavolal. Na Slovensku tak neurobil a z miesta nehody ušiel, čelil za to intenzívnej mediálnej kritike.

Orgány činné v trestnom konaní už skôr skonštatovali, že Dankove správanie nebolo trestným činom, no naznačovali, že môže ísť o priestupok. Polícia zároveň konečne zverejnila video z Dankovej nehody, ktoré toho síce priamo o Dankovej jazde veľa neprezradí, no vidno na ňom, že vodič električky sa podľa všetkého dopúšťa priestupku tým, že sa venuje mobilnému telefónu namiesto toho, aby sa plnohodnotne sústredil na ovládanie dopravného prostriedku.