Lexus RC uviedli na trh v roku 2014 a odvtedy svojím športovým vzhľadom a charakterom významne prispel k úsiliu spoločnosti prinášať emotívnejší zážitok z jazdy. Svieži nový Lexus RC si zachováva všetky prednosti súčasného modelu.
 

Štýl exteriéru prináša jemné zmeny v detailoch. Všetko vo vnútri kabíny je vytvorené tak, aby sa zabezpečil maximálny pôžitok z jazdy.
 

Vylepšenia neobišli ani aerodynamiku, pneumatiky a odpruženie. Vylepšená je aj odozva motora a spätná väzba riadenia, a to v štýle „ostrejšie a kultivovanejšie“, ktorá vychádza z LC. Nový Lexus RC je odteraz výrazne stabilnejší v rozmanitých jazdných podmienkach, čo dodáva vodičom vysokú mieru dôvery a istoty za volantom a zabezpečuje spoľahlivo plynulú jazdu, vďaka čomu je toto kupé ideálnym „grand tourerom“, či už zdolávate kľukaté horské serpentíny alebo len kilometre rovných diaľnic.

Chcete na ceste vynikať? Možno by ste mali toto auto zaradiť do hľadáčika. 

Konštruktéri sa snažili v RC zachovať jeho rozmery dynamického kupé, no vonkajšiemu vzhľadu zároveň pridali vysokú mieru elegancie. Kľúčom k dosiahnutiu tohto stavu bolo pridanie osobitých dizajnových prvkov, ako je predný nárazník s novým okrajom, ktorý prechádza od svetlometov smerom nadol, a sieťovinový vzor na mriežke chladiča zložený z tvarov, ktoré sa zhora nadol postupne menia, a vytvárajú tak zaujímavé vizuálne napätie. K osobitému vzhľadu vozidla prispievajú aj svetlomety s vertikálnym usporiadaním veľmi malých trojitých diód LED a nové obrysové svetlá LED v tvare písmena L.

Do rohov zadných nárazníkov boli pridané vetracie otvory, výsledkom čoho je lepšia stabilita vozidla a lepšia celková odozva riadenia. Širší postoj a nižšie ťažisko odrážajú vysokú schopnosť vozidla udržiavať priľnavosť pri rôznych jazdných podmienkach a stavoch vozovky. V zadných združených svetlách sa odteraz nachádzajú výraznejšie šošovky v tvare písmena L, ktoré sú novým charakteristickým dizajnovým prvkom Lexus s karosériou  kupé.

Model RC bude v ponuke vo všetkých 11 farbách karosérie, vrátane žiarivo žltej Flare Yellow a nebeskej modrej Sky Blue, čo sú odtiene, ktoré dokonale vystihujú jeho dynamický charakter.

RC F SPORT má  sieťovinový vzor na mriežke chladiča a mnoho ďalších špecifických prvkov exteriéru aj interiéru, ktoré sú exkluzívne len pre túto špeciálnu výbavu. Patria k nim napríklad 19-palcové disky kolies z ľahkých zliatin s výrazným dizajnom, inšpirované diskami vo vlajkovom sedane LS a luxusnom vlajkovom kupé LC.

Ďalším identifikačným prvkom sú nové analógové hodiny, ktoré sú umiestnené vysoko na prístrojovom paneli. Sú identické s tými v modeli LC.

Športový model RC F SPORT bude ponúkať aj nové ozdobné prvky výbavy, ako je napríklad pravá hliníková úprava Naguri či leštený kov. Záujemcovia o model RC si budú môcť vybrať celkovo z piatich možností.


Medzi farby interiéru patrí napríklad okrová Ochre, ktorá je aj v modeli LC, a horčicový odtieň Mustard, ktorý obsahuje jemné akcenty žltej na čiernom pozadí. V ponuke bude celkovo sedem farebných kombinácií interiéru, vrátane odtieňov vyhradených pre model F SPORT.

Nové 19-palcové disky kolies s pneumatikami s vyššou priľnavosťou podporujú vynikajúcu odozvu riadenia. Nové tlmiče zabezpečujú značnú tlmiacu silu od nízkych rýchlostí zdvihu odpruženia a zaviedli sa aj tuhšie puzdrá nápravy. Nový model RC podstúpil rozsiahle praktické skúšky a konštruktéri neustále vylaďovali jeho výkon, aby vylepšili jazdné vlastnosti a ovládateľnosť.

Lepšia odozva škrtiacej klapky z preplňovaného 2,0-litrového motora teraz zabezpečuje priamejší pocit akcelerácie a lepší zážitok z jazdy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Zdroj: Lexus