Technologický pokrok v oblasti nabíjania elektromobilov sa neustále zrýchľuje, čo výrazne skracuje dobu potrebnú na nabíjanie vozidiel. Súčasné elektromobily sa obvykle nabíjajú výkonom od 100 do 200 kW, avšak na cestách sa postupne objavuje viac vozidiel, ktoré sú schopné zvládnuť ešte vyššie výkony. V oblasti ťažkej nákladnej dopravy je tento trend ešte výraznejší, pričom už existujú elektrické ťahače, ktoré môžete nabíjať výkonom 1000 kW, chvíľu ale ešte potrvá, kým sa megawattový štandard MCS objaví popri bežných cestách.

Konečne nabíjanie s výkonom až 600 kW 

Postavený verejný nabíjací hub bude mať k dispozícii šesť parkovacích miest. Technologicky bude postavený ako terminálové riešenie vybavené centrálnou jednotkou, ktorá bude rozdeľovať energiu medzi tri výdajné stojany. Každý stojan potom obslúži dve vozidlá a bude vybavený konektormi CCS2. Každý z konektorov bude disponovať nabíjacím výkonom až 600 kW. Bratislava si vďaka tomu prípíše na svoje konto európsky rekord. Firma ejoin uvádza, že celý systém má byť efektívny a zvládne prerozdeľovať nabíjací výkon medzi všetky pripojené vozidlá podľa potreby i schopností konkrétneho modelu. Prvé autá tu nabijete už na jeseň tohto roka.

HUB

Môžete platiť aj bežnou kartou

Nabíjacie stojany budú podporovať rôzne spôsoby platby, vrátane toho najjednoduchšieho, teda platby kartou prostredníctvom štandardného terminálu. Okrem toho budú môcť zákazníci platiť pomocou aplikácie ejoin GO alebo naskenovaním QR-kódu.