Pri jazde po diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou by mali byť vodiči v najbližších dňoch obozretnejší a opatrnejší. Hlavne dodržujte bezpečný odstup a venujte sa riadeniu, nie mobilu! To sú dva hlavné dôvody nezmyselných búračiek v čase spičky.

V približne 1,5-kilometrovom úseku križovatky Blatné presmerujú dopravu z troch do dvoch jazdných pruhov. V pondelok 20. marca bude obmedzenie platiť pre smer z Trnavy do Bratislavy, a to od 5:00 do 11:00 h. V piatok 24. marca sa obmedzenia dotknú smeru z Bratislavy do Trnavy, a to od 14:00 do 22:00 h. „Žiadame vodičov, aby v tomto úseku zvýšili pozornosť a riadili sa dopravným značením, pokynmi policajtov a v záujme zvýšenia bezpečnosti a plynulosti, prispôsobili rýchlosť jazdy,“ upozornila policajná hovorkyňa Baloghová.

Dôvodom zmeny je príprava jednotlivých bezpečnostných zložiek a správcu komunikácie, teda Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na plánované čiastočné uzávery počas rekonštrukcie diaľnice D1 a výstavby križovatky Blatné od apríla do decembra tohto roka.

Vodiči, v piatok 24. marca sa medzi 14:00 - 22:00 h pripravte na masívne kolóny v smere na Trnavu. 

Preto, ak sa chystáte v piatok diaľnicou, vyrazte pred 14:00, alebo sa obrňte veľkou dávkou trpezlivosti. Prípadne sa vyhnite diaľnici a použite súbežné cesty. Ideálne je vyraziť už štvrtok... :)

Zdroj: bratislavske noviny

Foto: Cas.sk