Príprava na odstránenie mostu sa začala 16. marca 2024 okolo polnoci, keď sa postupne uzatváral príslušný úsek diaľnice. Rozmiestnili až 400 dopravných značiek a demontovali betónové a oceľové zvodidlá. Na ochranu povrchu pred super ťažkými demolačnými strojmi položili na diaľnicu D1 geotextíliu a na ňu vrstvu hliny a štrku. Havarijný stav mosta nad D1 znemožňoval rozšírenie diaľnice.

Materiál z odstráneného mosta po zbúraní prevážali na recyklačný závod. Na mieste pôvodného mosta sa plánuje výstavbu nového, ktorý bude navrhnutý podľa aktuálnych špecifikácií tak, aby zodpovedal rozšírenej diaľnici D1.

Projekt rozšírenia diaľnice D1 medzi Bratislavou a Triblavinou, ktorý zahŕňa úsek dlhý približne 4,5 km a zahrnuje dôležité spojenie medzi diaľnicami D1 a D4, je momentálne jednou z hlavných priorít Národnej diaľničnej spoločnosti. Toto rozšírenie je kľúčové pre zvýšenie pohodlia a bezpečnosti pre tisíce ľudí denne cestujúcich do a z Bratislavy. Dokončenie diaľničnej križovatky D1/D4 významne prispieva k zníženiu dopravného zaťaženia hlavného mesta z tranzitnej dopravy.

zdroj: Národná Diaľničná Spoločnosť SR