Nebudeme vás napínať, veď v nadpise sme podstatu už predstavili. Corolla vám umožní otvoriť ju nielen klasickým kľúčom, ale aj pomocou mobilu. Ako to funguje? Keďže automobilka v oficiálnej tlačovej správe neprezradila konkrétnu technológiu, hľadal som na zahraničných fórách, ako by to mohlo fungovať. Dočítal som sa, že v USA funguje táto služba prostredníctvom rozhrania Bluetooth, teda dosah je zabezpečený na pár metrov od auta.

Zároveň to znamená, že s telefónom vo vrecku nemusíte k autu pristupovať k určitému konkrétnemu miestu, ako napríklad s NFC, ale stačí ho mať jednoducho pri sebe a potiahnuť za kľučku. Auto sa odomkne, systém overí, že telefón s majiteľom nasadli do vozidla a následne aj povolí štart. Inteligentný digitálny kľúč by mal byť dostupný pre majiteľov telefónov s Androidom i operačným systémom iOS.

S ročným predplatným

Výhodou je možnosť nakonfigurovať až päť prístupových profilov, teda napríklad pre viacerých členov domácnosti. V ponuke by sa táto funkcia mala objaviť ako štandard od výbavy Style alebo v pakete Tech pre výbavu Comfort a na našom trhu by mala byť dostupná od druhej polovice budúceho roka. Avšak treba ešte dodať, že na začiatku pôjde o funkciu s ročným predplatným, takže po 12 mesiacoch bez poplatkov bude nutné digitálny kľúč opäť predplatiť.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Ďalšou novinkou modelového roka 2024 bude ochrana kvality vzduchu s technológiou Nanoe-X. Stručne povedané... ide o zvlhčovač, čo podľa Panasonicu, potláča aktivitu baktérii, vírusov, predchádza šíreniu plesní, obmedzuje peľ a ďalšie alergény a pomáha odstraňovať nepríjemné pachy. Poslednou zmenou sú nové laky, zelená Super Green  (pre hatchback a kombi) a strieborná pre sedan.

Zdroj: Toyota