Po zhruba dvoch dekádach výroby športových áut s retro dizajnom a bavorskými motormi vyhlásila spoločnosť Wiesmann v roku 2014 bankrot. Jej noví majitelia sa ju odvtedy snažia znovuzrodiť, no pôvodné plány pracujúce s termínom 2020 zabrzdila pandémia. Malý výrobca sídliaci v nemeckom Dülmene má nakoniec vstať z mŕtvych v budúcom roku.

Na stránkach aktuálne nefunkčnej automobilky sa objavila správa avizujúca uvedenie nového modelu počas roka 2022. Nepôjde však o dávno avizovaný Project Gecko, jeho vývoj má ďalej pokračovať a ďalšie detaily o jeho budúcnosti Wiesmann prezradí onedlho.

Wiesmann pripravuje dva modely

O identite vozidla, ktoré vzkriesi nemeckú značku, zatiaľ firma nepovedala nič konkrétne. Veľa však našepkáva veta hovoriaca o trhových zmenách počas ostatných rokov. Táto formulka asi naznačuje, že pôjde o elektromobil. Jeho technika je nateraz veľký otáznik.

V prípade staršieho projektu nazvaného podľa jaštera, ktorého má Wiesmann vo svojom logu, sa v minulosti skloňovalo použitie dvakrát prepĺňaného osemvalca BMW so zdvihovým objemom 4,4 litra. Bude mať Gecko naozaj tento motor? Zatiaľ to nevieme, no odpovede na naše otázky by sme sa mali dozvedieť v najbližších mesiacoch.

Zdroj: auto.cz