Aj ľudia, ktorí sa o auta nezaujímajú, poznajú legendárnu nemeckú trať. Nevedia zväčša celý jej názov, ale určite videli videá, ktoré sa na nej nahrávajú. YouTube je jednoducho mocná platforma a robí veľkú reklamu. No vedeniu okruhu sa nepáči, že ľudia väčšinou lovia nehody. Chcú totiž, aby sa potenciálni jazdci z radov verejnosti nebáli prísť. Manažment má pocit, že YouTuberi šíria obraz, podľa ktorého sa na Nürburgringu iba búra. Preto na jedného z najväčších YouTuberov, kanál Auto Addiction, zavolali políciu.

Nebezpečenstvo nikdy nezmizne

Má skoro 300-tisíc odberateľov a videami pravidelne prekračuje milióny pozretí. Uverejňuje prevažne nehody áut počas takzvaných Touristenfahrten, lebo to pobaví každého. No teraz bude zrejme musieť skončiť. Okruh si totiž to neželá, aby natáčal dianie na trati. Vyeskalovalo to až do takej miery, že na neho zavolali políciu. Porušil vraj totiž mediálne pravidlá, ktoré nariaďujú ukázať záznamy najprv vedeniu Nürburgringu a až potom ich po odsúhlasení môže zverejniť. Podľa firmy Nürburgring 1927 GmbH & Co. KG to YouTuber neurobil a navodzuje pocit, že ľudia, ktorí prídu na voľné jazdy verejnosti, by sa mali báť.

Ale to nie je žiadna fikcia. Každý, kto ide na okruh, by si mal byť vedomý rizík, ktoré na neho číhajú. Jazda na okruhu nie je bezpečná, čo by si mali uvedomiť  ľudia v šéfovských stoličkách. Že sú to práve oni, kto šíri mylnú mienku a vytvárajú falošnú predstavu o tom, že jazdiť na okruhu je vhodné úplne pre každého, kto má vodičák a auto k dispozícii...