Udržujte batériu v kondícii

Rad inteligentných nabíjačiek OSRAM BATTERYcharge pomáha udržiavať batérie v kondícii. Skladá sa z modelov 901, 904, 906 a 908, ktoré môžu nabíjať 6 a 12voltové batérie s kapacitou až 170 Ah a taktiež 24voltové batérie s kapacitou až 70 Ah (model 908). Nabíjačky OSRAM nabíjajú ako máloktoré na trhu všetky typy batérií, vrátane lítium-iónových. Sú vybavené záložnými funkciami, ktoré pomáhajú chrániť batériu pred vybitím v zime alebo pri dlhšej odstávke.

Nabíjačky majú ľahko čitateľný LCD displej s podsvietením a všetky funkcie je možné ovládať stlačením tlačidla. K dispozícii je tiež kábel so svorkami s očkami, ktorý je možné trvalo nainštalovať do vozidla, aby bolo pripojenie nabíjačky rýchlejšie a jednoduchšie. Zariadenia sú ďalej vybavené bezpečnostnou funkciou, ktorá zabraňuje poškodeniu elektrického systému vozidla v dôsledku pripojenia opačnej polarity.

Ponuka pre profesionálov

Spoločnosť OSRAM ponúka aj inovatívne nabíjačky a testery pre dielne a profesionálne automobilové techniky. Zariadenia na kontrolu stavu batérie a jej nabíjanie, ktoré mechanikom umožňujú rýchlo overiť stav batérie a v prípade potreby ju nabiť sa skladá z testera BATTERYtest PRO a inteligentnej nabíjačky BATTERYcharge PRO.

Tester batérií OSRAM BATTERYtest PRO umožňuje presne skontrolovať stav batérie a elektrických systémov vo vozidlách s 12 a 24 voltovou inštaláciou, ako sú motocykle, osobné, úžitkové a nákladné automobily. Pri kontrole stavu batérie prístroj overí aj alternátor, štartér a uzemnenie. Výsledky je možné vytlačiť pomocou vstavanej termotlačiarne alebo preniesť do počítača pomocou karty SD. Súčasťou balenia je ochranné puzdro na uloženie a prepravu zariadenia.

OSRAM BATTERYcharge PRO

Profesionálne inteligentné nabíjačky vhodné pre širokú škálu 12 a 24 voltových autobatérií. Podľa potrieb možno vybrať zariadenia PRO 30A, PRO 50A, PRO 60A alebo PRO 100A. Čísla v názvoch udávajú maximálny nabíjací prúd. Rad OSRAM BATTERYcharge PRO je vhodný na nabíjanie olovených aj lítiových akumulátorov a akumulátorov vo vozidlách so systémom štart-stop. Voľba prevádzkového programu nabíjačky je na užívateľovi. Nabíjanie preto môže byť pomalé alebo rýchle.

Ideálne nie len do servisov, ale aj predajní áut

Nové nabíjačky sú ideálne nielen na použitie v dielňach, ale aj v autosalónoch, napríklad na nabíjanie akumulátorov vystavených vozidiel. Okrem primárnej funkcie nabíjania batérií majú prístroje OSRAM BATTERYcharge PRO taktiež možnosť vykonávať testy stavu batérií a alternátorov. Všetky zariadenia tohto radu sú vybavené prehľadným LCD displejom a majú možnosť optimalizácie stavu batérie. V prípade lítiových batérií je nabíjací cyklus u všetkých nabíjačiek BATTERYcharge PRO 7-stupňový (okrem PRO 30A, kde je cyklus 8-stupňový), zatiaľ čo ostatné batérie sa nabíjajú v 9-stupňovom cykle (okrem PRO 60A, kde je cyklus 3-stupňový). Všetky jednotky majú reguláciu nabíjacieho prúdu. Modely PRO 30A, PRO 50A a PRO 100A sú malé, ľahké a ľahko sa prenášajú z miesta na miesto, zatiaľ čo väčší model PRO 60A je vybavený kolieskami a pohodlnou rukoväťou.

zdroj a foto: OSRAM