„Prešli detailne skrz všetko a povedali, že tam je scéna, kde moderátori stoja uprostred Okavonga a hovoria „Táto scenéria je prekrásna“, takže si dávajte pozor aby ste to neurobili,“ dodáva Wilman.

The Grand Tour nemôže byť kópiou Top Gearu z právnych dôvodov. V novej šou teda neuvidíme postavu na štýl Stiga, novinky s názvom „The News“ a dokonca ani testovaciu trať. Andy Wilman, producent Grand Tour tvrdí, že právne podmienky sú až prehnané. Právnici dokonca trvajú na preskúmaní toho, či môže James May použiť jeho známu frázu „oh c*ck“. Myslíte si, že horšie to už byť nemôže?

Musia si dávať pozor na slovíčka

Diskusia s právnikmi Top Gearu bola podľa Wilmana stále vtipnejšia a vtipnejšia. „Išli sme do Namíbie natočiť veľký film. Právnici vytiahli sériu, ktorú sme spravili pre Top Gear v Botswane. Prešli detailne skrz všetko a povedali, že tam je scéna, kde moderátori stoja uprostred Okavonga a hovoria „Táto scenéria je prekrásna“, takže si dávajte pozor aby ste to neurobili,“ dodáva Wilman. V Grand Tour teda nikto nemôže na púšti povedať, že je prekrásna... Mne sa to zdá choré a vám?


Producent novej šou sa tiež rozčuľuje, že kvôli právnym dôvodom nemôžu robiť mnohé veci. Napríklad moderátori nemôžu písať časy kôl ručne, pretože by mohlo ísť o porušenie duševného vlastníckeho práva Top Gearu. Tabuľka s výsledkami síce v novej šou bude, ale nemôže byť písaná ručne. Našťastie právnici z Top Gearu nezakázali trojici moderátorov jazdu na autách a humor. Takže sa bude na čo tešiť. Ale aj tak sú obštrukcie zo strany BBC voči novej konkurenčnej šou prehnané.


A nakoniec aj jedna dobrá správa. Wilman tvrdí, že šou Grand Tour je už takmer hotová a vyjde neskôr na jeseň.


Zdroj: telegraph