Aby som to zbytočne nenaťahovať, hneď v úvode na vyššie položenú otázku môžem povedať, že akcia bola nakoniec perfektná ako vždy. A ak by som si mal vybrať medzi počasím ktoréhokoľvek z predchádzajúcich ročníkov a týmto, jednoznačne volím to posledné. Aj keď to na začiatku vyzeralo všelijako a chvíľami dokonca trocha mrholilo, onedlho bolo po daždi a vďaka mrakom nebola úmorná horúčava. A exponáty?

Tradičný pohľad z horného parkoviska.

Než sa k nim dostanem, musím poznamenať, že pravdepodobne zatiahnutá obloha bolo dôvodom, prečo v skorších ranných hodinách nebolo v areáli tak veľa návštevníkov ako po minulé roky. Bežne sa už o deviatej musíte medzi autami brodiť v davoch ľudí, to sa ale tentokrát nestalo. Areál sa začal viac napĺňať až po jedenástej hodine.

Prišlo o dosť viac zahraničných značiek

Ale dosť bolo počasia, poďme na to skutočne dôležité. Čo ma príjemne prekvapilo, bola širšia plejáda zahraničných áut. V minulých rokoch v areáli prevládali škodovky, čo je asi logické, je to domáca značka, na západ od nás je stále extrémne obľúbená, pre návštevníka je však určite lepšie, ak je zostava vystavovaných áut pestrejšia.

Teplomer priamo nad chladičom, ľahko viditeľný aj z miesta vodiča. Jednoduché a pritom efektné.

Druhým prekvapením bol pre mňa pomerne značný počet vozidiel značky Porsche. To, že sa častejšie stretávame s modelmi 924, je dané ich relatívne nízkou cenou (v pomere k iným modelom značky). Ale fakt, že uvidím na mieste minimálne desiatku starších 911 zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov, to som skutočne nečakal. Takzvané G modely nie sú vôbec lacné, a preto ma ich množstvo milo prekvapilo.

Nie je možné nespomenúť ani hromadu starších BMW, Mercedesov či Citroënov, kedy ste však naposledy videli Renault Fuego, dokonca vo verzii kabriolet či nádherné Audi V8? K tomu staré Capri, Alfy Romeo či dokonca Peugeot 505. O samotných Velorexoch, motorkách a traktoroch snáď ani nemusím písať. Proste opäť si prišiel na svoje snáď každý návštevník.

Hlavným partnerom bol brnenský Renocar, ktorý tu vystavoval jedinečné BMW Z8.

Ak by som sa mohol prihovoriť za počasie, prosím budúci rok o repete. Nemusieť sa smažiť na slnku, bolo veľmi osviežujúce. To však nikto z nás neovplyvní, a preto len dodám, že sa opäť teším na Veteranfest 2023. Táto akcia ma snáď ani nemá ako sklamať, a ak ste z nejakého dôvodu do Slavkova nemohli, pozrite sa do fotogalérie, ktorá časť z tej úžasnej atmosféry zachytáva.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 33 obrázkov