August 2016 bol pre priaznivcov tuningu na východe SR nabitý. Snáď každý víkend tu bolo zaujímavé podujatie...

Ako som spomínal vyššie, tuning zrazov bolo viac než dosť. Začiatkom sezóny sa v krásnom prostredí Vinianského jazera konal menší zraz priaznivcov upravených áut. Účasť bola viac než slušná. Nasledoval jemný útlm a naplno sa to s oficiálnymi zrazmi rozbehlo až v auguste. Tohto roku by ich organizátori mohli natiahnuť na celé leto, nie iba na jeden mesiac.

Tuning zraz Bardejov 2016

Oficiálny zraz, za ktorým stáli chalani z BardUnited. Zraz sa konal 6. augusta  2016 v krásnom historickom centre kúpeľného mesta Bardejov. Pre návštevníkov bol tento zraz zadarmo, registrácia vozidiel stala 10 € s tým, že v tom bola zarátaná aj súťaž krásy štvorkolesových miláčikov. Ostatné disciplíny boli zdarma. Pre návštevníkov bol od 9:00 prichystaný bohatý program, vrátane AirRide show, tomboly alebo jazdy mestom. Samozrejme, večer nechýbala diskotéka.

Tuning zraz Rozhanovce 2016 

Prinášam iba jeden zraz z Košického kraja. Tohtoročný Tuning zraz Bidovce bol slabší. Chalanom držím prsty v tomto roku. Lepšie Rozhanovce sa konali 20. a 21. augusta. Spoplatnené bolo všetko, či už návštevník (3 €), alebo auto s vodičom (5 €). Ak ste sa chceli zúčastniť šprintov, zaplatili ste spolu so vstupným 15 €. Show & shine vrátane vstupného stálo 12 €. Organizátor sa ešte pred akciou účastníkom ospravedlnil, že na letisku zo soboty na nedeľu nebude možné prespať. Trochu divné, ale akceptovateľné. 

Tuning zraz Svidník 2016

Tuning zraz Svidník patrí svojou históriu medzi najstaršie na východe. Konkuroval mu len Tuning zraz Trebišov. Ten sa už niekoľko rokov nekoná. Svidník začal písať históriu ešte v roku 2007. Najväčšou výhodou je veľkosť letiska. Zraz má každoročné bohatý sprievodný program, v ktorom v minulosti nechýbali kaskadéri, lety teplovzdušným balónom atď. Samostatnou kapitolou je súťaž krásy Miss Tuning s dobročinným posolstvom. Nezameniteľnú atmosféru ponúka každoročne aj jazda mestom. Svidník má veľkú výhodu aj čo sa polohy týka. Do Poľska je to sťa kameňom dohodiť, takže o účastníkov a návštevníkov nebolo núdzu. Spolu s partnermi chcú zúročiť všetky skúsenosti. Som zvedavý, čo prinesú tento rok, na jubilejnom 10. ročníku.