Žiadny komfort, iba časy na kolo

Názov priniesol magazín automobilemag.com, ktorý o ňom informoval ešte v lete roku 2019. Čas pokročil a dnes sa už môžeme pozerať na prvé špionážne fotografie pripravovaného kráľa Nürburgringu. Instagram opäť raz potvrdil svoje miesto medzi najlepšími zdrojmi a používateľ allanlambo pridal rovno dve fotografie novej beštie. Z nich je jasné, že aj Performante bude pri Super Trofeu vyzerať iba ako krotké mláďa.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Obrovské krídlo, ktoré takmer určite disponuje aktívnou aerodynamikou ALA a žraločia plutva na kryte motora, ktorá nasleduje za veľkým nasávačom vzduchu pre motor. Auto teda ctí svoje meno, keďže pôjde skutočne o pretekárske Super Trofeo na značkách. V útrobách by sa mala skrývať 640-koňová 5,2 l V10 z Huracanu Evo. Celé vozidlo však prejde výraznou odtučňovacou kúrou. Cieľom je údajne až 150-kilogramová úspora hmotnosti. Huracan STO by teda vážil iba 1272 kilogramov. Zaručene prídu aj ostrejšie brzdy a prepracovaný podvozok zameraný výlučne na športovosť.

Náhrada Performante

Z pôvodných plánov o predaji výlučne klientom v programe Squadro Corse Lamborghini upustilo. Miesto toho zaujme miesto po Performante, ktoré sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou poberá do dôchodku. Špeciálna edícia by mala byť uvedená do predaja na začiatku roku 2021, takže jeho finálnu podobu spoznáme ešte tento rok. Šepká sa, že ich môže byť iba 700, dokonca len 400 kusov. Čas teda porozbíjať prasiatka.

Zdroj: motor1.com
Foto: allanlambo, Lamborghini